Húsvéti piskótatorta

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Recept:

Ez most nekem sem jön le egyből, hogy mitől húsvéti a torta, de hogy nagyon finom, az biztos. Ajánljuk ezt a receptet a rumos sütemények kedvelőinek!

A piskótatortát keresztben kétszer kettévágjuk úgy, hogy az alsó és felső lap 2 cm-es legyen. A középső vastag lapot apró kockákra vágjuk, 1 dl tejet összekeverünk 5 dkg cukorral, a rummal, és a mazsolával. A folyadékot a piskótakockákra öntjük, és állni hagyjuk. Közben a maradék cukrot lábasban barnára pirítjuk, majd felengedjük 1 dl forró tejjel. A maradék tejben csomómentesre keverjük a lisztat, és a karamellhez adjuk, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Vaníliáscukorral ízesítjük, majd lanygyosra hűlve belekeverjük a vajat. Az alsó tortalapon elosztjuk a rumos piskótakockát, és megkenjük a karamellkrém felével. Ráhelyezzük a felső tésztát, a maradék krémmel bevonjuk a tortát.

Hozzávalók

  • 6 tojásból sütött piskótatorta,
  • 2,5 dl tej,
  • 15 dkg cukor,
  • 10 dkg vaj,
  • 7 dkg mazsola,
  • 3 evőkanál rum,
  • 3 dkg liszt,
  • 1 zacskó vaníliás cukor

Tálalás

Szeletelve: kistányér, kis villa, nagy torta.

Trükk

Ha nem akarunk a piskótával vacakolni, akár meg is vehetjük. Tálalás előtt 3 órát hűtőszekrénybe tesszük, majd szeletelhetjük.

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Édes sütemények, Sütemény receptek Címke: , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három + 18 =