Húsvéti piskótatorta

Recept:

Ez most nekem sem jön le egyből, hogy mitől húsvéti a torta, de hogy nagyon finom, az biztos. Ajánljuk ezt a receptet a rumos sütemények kedvelőinek!

A piskótatortát keresztben kétszer kettévágjuk úgy, hogy az alsó és felső lap 2 cm-es legyen. A középső vastag lapot apró kockákra vágjuk, 1 dl tejet összekeverünk 5 dkg cukorral, a rummal, és a mazsolával. A folyadékot a piskótakockákra öntjük, és állni hagyjuk. Közben a maradék cukrot lábasban barnára pirítjuk, majd felengedjük 1 dl forró tejjel. A maradék tejben csomómentesre keverjük a lisztat, és a karamellhez adjuk, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Vaníliáscukorral ízesítjük, majd lanygyosra hűlve belekeverjük a vajat. Az alsó tortalapon elosztjuk a rumos piskótakockát, és megkenjük a karamellkrém felével. Ráhelyezzük a felső tésztát, a maradék krémmel bevonjuk a tortát.

Hozzávalók

  • 6 tojásból sütött piskótatorta,
  • 2,5 dl tej,
  • 15 dkg cukor,
  • 10 dkg vaj,
  • 7 dkg mazsola,
  • 3 evőkanál rum,
  • 3 dkg liszt,
  • 1 zacskó vaníliás cukor

Tálalás

Szeletelve: kistányér, kis villa, nagy torta.

Trükk

Ha nem akarunk a piskótával vacakolni, akár meg is vehetjük. Tálalás előtt 3 órát hűtőszekrénybe tesszük, majd szeletelhetjük.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 − 1 =

Scroll to top