Hédi kedvence

A Hédi kedvence az a sütemény, melybe két tésztalap közé lekváros piskótatekercs szeleteket és vaníliás krémet teszünk. A krém pudinggal készül, a tésztalapok pedig mézzel. Ebben a receptben külön is leírom a lekváros piskótatekercs készítésének lépéseit, de a linkre kattintva részletesebb magyarázattal találkozol!

A sütikhez általában a baracklekvárt ajánlom, ám a Hédi kedvence sütemény meggylekvárral, vagy szilvalekvárral az igazi!

A finom pudingos, lekváros sütemény elkészítése után tedd a hűtőbe a művedet! A krém és a lekvár jól átjárja a tésztát, így isteni finom édesség kerekedik belőle! Jöjjön a recept képekkel, részletes leírással!

Hédi kedvence sütemény

Hozzávalók a mézes tésztához

  • 10 dkg porcukor,
  • 2 tojás,
  • 4 dkg vaj,
  • 2 evőkanál langyos méz,
  • 1 teáskanál szódabikarbóna,
  • 1 evőkanál tejföl,
  • 30 dkg finomliszt.

Hozzávalók a piskótatekercshez

  • 5 tojás,
  • 5 evőkanál porcukor,
  • 5 csapott evőkanál liszt,
  • 40 dkg házilag készített szilvalekvár.

Hozzávalók a krémhez

  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor,
  • 7 dl tej,
  • 30 dkg vaj,
  • 20 dkg porcukor,
  • 2 csomag vaníliás cukor.

Hédi kedvence elkészítése lépésről lépésre, képekkel

  1. A mézes tészta lesz a sütemény teteje és alja. Ennek hozzávalóit gyúrd össze, oszd két részre, majd egy sütőpapírral letakart (vagy vajjal megkent) lapos tepsiben, vagy egy tepsi hátulján süsd meg őket külön-külön.Tészta két részre bontva
  2. A tésztát szurkáld meg, hogy sütés közben ne púposodjon fel.
  3. A sütőt 170 fokra és légkeveréses módba állítsd, így kb.: 10 perc alatt megsül egy-egy tésztalap. Világosra süsd, nem kell sötétbarnára túlsütni!Világos színűre süsd a tésztát
  4. Hédi kedvence sütemény elkészítésének következő fázisa, a piskótatekercs elkészítése. Keverd össze a hozzávalókat, egy vajjal kikent és kilisztezett tepsiben kb.: negyed óra alatt süsd meg!
  5. Ha kész, azon melegében kend meg szilvalekvárral és tekerd fel. Ha kihűlt, vágd fel vékony szeletekre.
  6. A pudingos krémhez főzd meg a 2 csomag vaníliapudingot, de nem azzal a mennyiséggel, ami a pudingos zacskóra van írva. 7 dl tejet használj és tegyél bele vaníliás cukrot is, a kristálycukor mellé.
  7. Hűtsd le a pudingot (télen tedd az ablakba, csak el ne vigye valaki).Az ablakban hűl a puding
  8. A vajat keverd habosra majd keverd össze a pudinggal.Keverd össze a vajat és a pudingot
  9. A mézes tésztalapot tedd egy sima tálcára, a pudingos krém felével kend be.Kezd el összeállítani Hédi kedvenc süteményét
  10. A piskótatekercs szeleteket rakd egymás mellé a krémre. Ha szorosan rakod, nem folyik be a krém a piskóták közé.
  11. A piskótatekercs szeletekre jön a következő réteg krém, amit ha egyenletesen felkentél, fedd be a másik tésztalappal.
  12. Porcukorral meghintve tálald.

Jó étvágyat a finom sütihez!

Remélem tetszett a recept és a képek alapján sikerült neked is elkészítened! Kérlek oszd meg a közösségi oldalakon, hogy a barátaid és az ismerőseid is megismerhessék ezt a finom receptet!

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

8 + 16 =