A Hédi kedvence az a sütemény, melybe két tésztalap közé lekváros piskótatekercs szeleteket és vaníliás krémet teszünk. A krém pudinggal készül, a tésztalapok pedig mézzel. Ebben a receptben külön is leírom a lekváros piskótatekercs készítésének lépéseit, de a linkre kattintva részletesebb magyarázattal találkozol!
A sütikhez általában a baracklekvárt ajánlom, ám a Hédi kedvence sütemény meggylekvárral, vagy szilvalekvárral az igazi!
A finom pudingos, lekváros sütemény elkészítése után tedd a hűtőbe a művedet! A krém és a lekvár jól átjárja a tésztát, így isteni finom édesség kerekedik belőle! Jöjjön a recept képekkel, részletes leírással!
Hédi kedvence sütemény
Hozzávalók a mézes tésztához
- 10 dkg porcukor,
- 2 tojás,
- 4 dkg vaj,
- 2 evőkanál langyos méz,
- 1 teáskanál szódabikarbóna,
- 1 evőkanál tejföl,
- 30 dkg finomliszt.
Hozzávalók a piskótatekercshez
- 5 tojás,
- 5 evőkanál porcukor,
- 5 csapott evőkanál liszt,
- 40 dkg házilag készített szilvalekvár.
Hozzávalók a krémhez
- 2 csomag vaníliaízű pudingpor,
- 7 dl tej,
- 30 dkg vaj,
- 20 dkg porcukor,
- 2 csomag vaníliás cukor.
Hédi kedvence elkészítése lépésről lépésre, képekkel
- A mézes tészta lesz a sütemény teteje és alja. Ennek hozzávalóit gyúrd össze, oszd két részre, majd egy sütőpapírral letakart (vagy vajjal megkent) lapos tepsiben, vagy egy tepsi hátulján süsd meg őket külön-külön.
- A tésztát szurkáld meg, hogy sütés közben ne púposodjon fel.
- A sütőt 170 fokra és légkeveréses módba állítsd, így kb.: 10 perc alatt megsül egy-egy tésztalap. Világosra süsd, nem kell sötétbarnára túlsütni!
- Hédi kedvence sütemény elkészítésének következő fázisa, a piskótatekercs elkészítése. Keverd össze a hozzávalókat, egy vajjal kikent és kilisztezett tepsiben kb.: negyed óra alatt süsd meg!
- Ha kész, azon melegében kend meg szilvalekvárral és tekerd fel. Ha kihűlt, vágd fel vékony szeletekre.
- A pudingos krémhez főzd meg a 2 csomag vaníliapudingot, de nem azzal a mennyiséggel, ami a pudingos zacskóra van írva. 7 dl tejet használj és tegyél bele vaníliás cukrot is, a kristálycukor mellé.
- Hűtsd le a pudingot (télen tedd az ablakba, csak el ne vigye valaki).
- A vajat keverd habosra majd keverd össze a pudinggal.
- A mézes tésztalapot tedd egy sima tálcára, a pudingos krém felével kend be.
- A piskótatekercs szeleteket rakd egymás mellé a krémre. Ha szorosan rakod, nem folyik be a krém a piskóták közé.
- A piskótatekercs szeletekre jön a következő réteg krém, amit ha egyenletesen felkentél, fedd be a másik tésztalappal.
- Porcukorral meghintve tálald.
Remélem tetszett a recept és a képek alapján sikerült neked is elkészítened! Kérlek oszd meg a közösségi oldalakon, hogy a barátaid és az ismerőseid is megismerhessék ezt a finom receptet!
Ez teszik, ezt megosztom!