Tejfölös-pudingos kocka

A két kakaós tésztaréteg között finom tejfölös-pudingos krém teszi ellenállhatatlanul finommá ezt a sütit. A tésztába is teszünk egy kevés tejfölt, hogy még könnyebb legyen az édes sütemény, csaknem olyan, mint a közkedvelt kráter szelet.

Viszonylag hamar el tudod készíteni ezt a süteményt, a pudingot – amit mi puncs pudingporból készítettünk, de lehet akár vaníliából, vagy más pudingporból is készíteni – megfőzöd, összekevered a tejföllel és betöltöd a tepsibe a két kakaós tésztalap közé, majd megsütöd. Ugye milyen egyszerű?

Amikor a vendégeket megkínálod a kockára (miért hívjuk a négyzet alakú süteményeket kockának?) felszeletelt sütivel, meghintheted porcukorral a tetejét, úgy mutatósabb. A barna tésztán jól néz ki a ráhintett porcukor. Én, amikor otthon fogyasztom, soha nem teszek rá porcukrot, mert szerintem anélkül finomabb. Próbáld ki ezt a gyors receptet, nem fogod megbánni!

Tejfölös-pudingos kocka hozzávalók

Tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 25 dkg margarin
  • 1 csg. sütőpor
  • 10 dkg cukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál tejföl

Töltelékhez:

  • 0,5 l tej
  • 20 dkg cukor
  • 2 csomag puncs ízű pudingpor
  • 450 g tejföl (20%-os)
  • rumaroma

Tejfölös-pudingos kocka elkészítése:

  1. Kezdjük a recept elkészítését a pudinggal, mert annak hűlnie kell, míg a krémhez fel tudod használni!
  2. A pudingporokat a tejjel és a cukorral állandó kevergetés mellett csomómentesen felfőzzük, kihűtjük, majd hozzákeverjük a tejfölt és a rumaromát úgy, hogy egyenletes állagú krémet kapjunk.
  3. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
  4. Először a sütőport keverjük a liszthez, majd jöhet a többi hozzávaló.
  5. Amikor megfelelőnek látjuk a tészta állagát, két cipót formázunk. Egyenként tepsi méretűre kinyújtjuk.
  6. A tepsi alját kibéleljük sütőpapírral, beletesszük az egyik kinyújtott tésztát, erre kenjük a tejfölös, pudingos krémet, melyet egyenletesen elsimítunk.
  7. Befedjük a másik kinyújtott lappal, és villával apró lyukakat szurkálunk rá.
  8. Előmelegített, légkeveréses sütőben 180 fokon 30 perc alatt megsütjük.
  9. A süteményt nem szeleteljük azonnal, a tepsiben hagyjuk kihűlni, csak ezután, pár óra múlva vágjuk fel.
Tejfölös-pudingos kocka: Nem hintettük meg porcukorral, de te tehetsz rá
Nem hintettük meg porcukorral, de te tehetsz rá

Ha nem akar megdermedni a krém, miután kihűlt a tészta, akkor szeletelés előtt tegyük a hűtőbe a sütit!

Próbáld ki, az így készített tejfölös pudingos kocka hűtőben lehűtve is nagyon finom!A hűtőszekrényben állítólag több napig eltartható, de ezt eddig nem sikerült leellenőrizni, sosem tartott két napnál tovább egy adag elfogyasztása…

Az alapanyagok itt is fontosak. A krémhez csak a 20%-os tejföl lesz jó, az ennél kisebb zsírtartalmú tejföltől folyós lesz a krém, nem fog összeállni!

Ha a pudingot állandó kevergetés mellett hűtöd le, akkor finom egyenletes állagú krémet kapsz.

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

tizenhárom − 4 =