Szüreti szilvás gombóc

A szüreti szilvás gombóc abban különbözik a hagyományos gombóctól, hogy ennek a közepében nincs szilva, sem szilvalekvár, utóbbit felforrósítva adjuk a kész szilvás gombóchoz. Vigyázat ez egy különleges recept! És különösen finom sütemény.

Szüreti szilvás gombóc hozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • 25 dkg búzadara,
  • 8 dl tej,
  • 5 dkg vaj,
  • 5 dkg cukor,
  • 3 tojás,
  • 2 zsemle,
  • 20 dkg szilvalekvár,
  • só.

Szüreti szilvás gombóc elkészítése

  1. A tejet felforraljuk, beletesszük a vajat, a cukrot, és a csipetnyi sót.
  2. Forrás közben lassan beleeresztjük a darát, és fakanállal simára keverjük.
  3. Amikor a dara megfőtt, levesszük a tűzről, és kihűtjük.
  4. Végül belekeverjük a tojássárgákat, a kockára vágott zsemléket, és a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  5. Kb. 15-20 percig pihentetjük, gombócokat formálunk, majd enyhén sós vízben kifőzzük.
  6. Felforrósított szilvalekvárral tálaljuk.

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

húsz − kilenc =