A szőlős rétes receptje rendkívül gyorsan elkészíthető, talán azért is, mert a kész réteslapot használjuk fel hozzá rétestésztaként. Talán csak a kevéske dió – ami a rétes töltelékbe kell – megdarálásával lesz munka. Receptünk a szüreti édes sütemények kategóriát gazdagítja.
Szőlős rétes hozzávalók, elkészítése
Hozzávalók
- 2 réteslap,
- 0,5 dl olaj,
- 10 dkg dióbél,
- 8 dkg zsemlemorzsa,
- 30 dkg szőlőszem,
- 10 dkg kristálycukor,
- őrölt fahéj.
Szőlős rétes elkészítése
- A kiterített dupla réteslapot megkenjük langyos olajjal, és meghintjük darált dióval összekevert zsemlemorzsával.
- Erre szórjuk a leszemezett, megmosott szőlőt, majd meghintjük fahéjas cukorral és diós zsemlemorzsával.
- Feltekerjük a rétest, a tetejét megkenjük olajjal, és közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük.
Gyorsan finomat!