Sárga mázas sütemény

A sárga mázas sütemény régi családi recept, a gyerekek kedvence. Az édes süti elkészítése során a megsült tésztára rásimítjuk a tojássárgájával elkevert cukrot, ettől lesz a diós, csokis süti teteje sárga.

Ezt a süteményt sárga tetejűnek is szoktuk nevezni. Képzeld el, a sárga krém recept az egészben az, amit a legegyszerűbb elkészíteni! Természetesen leírjuk, hogy miképpen. Ebben a sütiben nincs krém, de a hasonlóan sárgamázas kókuszos sütemény receptben van. Ha kíváncsi vagy a krémes sütire, kattints a linkre!

Elmondjuk a hozzávalókat, részletesen, lépésről lépésre leírjuk a süti elkészítésének menetét.

Sárga mázas sütemény

A recept képekkel illusztrálva végig vezet a lépéseken: így készítsd el a diós süteményt!

Hozzávalók a tésztához:

  • 14 dkg vaj,
  • 14 dkg cukor,
  • 4 db tojás,
  • 14 dkg olvasztott étcsokoládé,
  • 14 dkg dió,
  • 10 dkg liszt.

Tetejére sárga krém:

  • 3 db tojás sárgája,
  • 10 dkg cukor.

Sárga mázas sütemény recept

  1. A csokoládét egy edényben megolvasztjuk.
  2. A vajat, a cukrot, és a tojások sárgáját habosra keverjük, beletesszük az olvasztott csokit, a lisztet, és a darált diót.

    Sárgamázas sütemény: Hozzá adjuk a masszához a felolvasztott csokoládét
    Hozzá adjuk a masszához a felolvasztott csokoládét
  3. Jól átkeverjük, majd a tojások habját óvatosan beleforgatjuk.

    Sárgamázas sütemény: A tojások habját óvatosan beleforgatjuk
    A tojások habját óvatosan beleforgatjuk
  4. Sütőpapírral kibélelt, vagy zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, sütjük.

    Sárgamázas sütemény: Sül a sütemény tésztája
    Sül a sütemény tésztája
  5. Elkészítjük a sárga krémet, ami nem más, mint tojássárgája cukorral kikeverve.
  6. Amikor megsült a tészta, azon melegében a tetejére simítjuk a tojássárgájával jól elkevert cukrot.

    Sárgamázas sütemény: A tetejére megy a tojássárgája cukorral kikeverve
    A tetejére megy a tojássárgája cukorral kikeverve

Megint sikerült egy olyan receptet közreadnunk, ami nagyon hamar és egyszerűen elkészíthető. Legalábbis reméljük! Egy tipp, hogy jól sikerüljön a sütemény teteje: ha a tészta megsült, még melegen kend rá a sárga mázat! Ne aggódj amiatt, hogy a tojássárgájából készített krém nem keményedik meg! Szépen össze fog állni a süti tetején!

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

9 + négy =