A sárga mázas sütemény régi családi recept, a gyerekek kedvence. Az édes süti elkészítése során a megsült tésztára rásimítjuk a tojássárgájával elkevert cukrot, ettől lesz a diós, csokis süti teteje sárga.
Ezt a süteményt sárga tetejűnek is szoktuk nevezni. Képzeld el, a sárga krém recept az egészben az, amit a legegyszerűbb elkészíteni! Természetesen leírjuk, hogy miképpen. Ebben a sütiben nincs krém, de a hasonlóan sárgamázas kókuszos sütemény receptben van. Ha kíváncsi vagy a krémes sütire, kattints a linkre!
Elmondjuk a hozzávalókat, részletesen, lépésről lépésre leírjuk a süti elkészítésének menetét.
Sárga mázas sütemény
A recept képekkel illusztrálva végig vezet a lépéseken: így készítsd el a diós süteményt!
Hozzávalók a tésztához:
- 14 dkg vaj,
- 14 dkg cukor,
- 4 db tojás,
- 14 dkg olvasztott étcsokoládé,
- 14 dkg dió,
- 10 dkg liszt.
Tetejére sárga krém:
- 3 db tojás sárgája,
- 10 dkg cukor.
Sárga mázas sütemény recept
- A csokoládét egy edényben megolvasztjuk.
- A vajat, a cukrot, és a tojások sárgáját habosra keverjük, beletesszük az olvasztott csokit, a lisztet, és a darált diót.
- Jól átkeverjük, majd a tojások habját óvatosan beleforgatjuk.
- Sütőpapírral kibélelt, vagy zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, sütjük.
- Elkészítjük a sárga krémet, ami nem más, mint tojássárgája cukorral kikeverve.
- Amikor megsült a tészta, azon melegében a tetejére simítjuk a tojássárgájával jól elkevert cukrot.
Megint sikerült egy olyan receptet közreadnunk, ami nagyon hamar és egyszerűen elkészíthető. Legalábbis reméljük! Egy tipp, hogy jól sikerüljön a sütemény teteje: ha a tészta megsült, még melegen kend rá a sárga mázat! Ne aggódj amiatt, hogy a tojássárgájából készített krém nem keményedik meg! Szépen össze fog állni a süti tetején!