A ribizlis süteménynek nem találtunk fantázia nevet, nálunk mindenki csak ezen a nem túl egyedi néven ismeri. Adjunk neki nevet! A recept alatt a hozzászólásokban mindenki megszavazhatja, hogy mi legyen ennek a süteménynek az egyedi neve. Azt is le tudjuk fogadni, ha mondjuk Zsuzsi nevű olvasónk elkészíti ezt a süteményt, és így nevezi el: Ribizlis Zsuzsi szelet.
Ribizlis sütemény receptje
Hozzávalók
30 dkg ribizli,
14-14 dkg vaj és porcukor,
15 dkg liszt,
5 dkg mandula,
5 tojássárgája,
fél tasak sütőpor,
10 dkg kristálycukor,
5 tojásfehérje,
0,5 dl ribizliszörp
Ribizlis sütemény elkészítése
A vajat a porcukorral simára keverjük, hozzáadjuk a tojás sárgákat, a darált mandulát, a sütőporral elkevert lisztet, és tésztává gyúrjuk.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk, sütőlapra helyezzük, és gyenge tűznél megsütjük.
Közben a kristálycukorból 1 dl vízzel sűrű szirupot főzünk.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, beleöntjük a forró szirupot, hűlni hagyjuk, majd ribizliszörppel összekeverjük.
A tésztát megkenjük, és rászórjuk a leszemezett ribizlit.