Pudingos almás pite, almás süti

A pudingos almás pite süti lényege, hogy két tészta lap közé tesszük a cukorral kevert, párolt almát és a vanília pudingos krémet. Ha tudsz pudingot főzni, már nyert ügyed van!

Nálunk nagyobb ünnepek – húsvét, karácsony – alkalmával is nagy sikere van a vaníliapudingos sütinek, főleg azért, mert ez egy gyors almás pite recept. Az ünnepi készülődés közepette pedig nem árt, ha valami hamar elkészül.

Pudingos almás pite, almás süti recept

A recept alatt elárulok egy titkot, hogy mitől annyira finom az én krémes almás pitém!

Hozzávalók

Tészta

  • 50 dkg liszt,
  • 20 dkg cukor,
  • 1 tojás,
  • 1 tojássárga,
  • 1 dl tejszín,
  • 2 csomag vaníliás cukor,
  • 1 citrom reszelt héja,
  • 1 csomag sütőpor,

Krém:

  • 1 kg alma,
  • 3 csomag vaníliás puding,
  • 5 evőkanál cukor
  • 7,5 dl tej.

Pudingos almás süti gyorsan és egyszerűen

  1. A tésztához valókat alaposan összegyúrjuk és hűtőbe tesszük, míg a krémet elkészítjük és az almát megpároljuk.
  2. Közben megpucoljuk az almát, felszeleteljük vékony szeletekre, egy evőkanál cukorral elkeverve megpároljuk.
  3. A pudingból, a cukorból és a tejből megfőzzük a vaníliás krémet.
  4. A tésztát elfelezzük és a felét közepesen vastagra nyújtjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
  5. Az almát a tésztán szépen elrendezzük.
  6. A kissé kihűlt pudingot az almára öntjük, rátesszük a maradék tésztát, amit előtte ugyanolyan vastagra már kinyújtottunk.
  7. A pudingos almás süti tetejét villával megszurkáljuk, 180 fokon 35-40 percig sütjük.
  8. Kockára vágva, porcukorral meghintve kínáljuk.

Egy tipp a pudingos almás pite recept elkészítéséhez, hogy még finomabb legyen a süti tésztája: amíg az almát pároljuk, majd a vaníliás pudingot megfőzzük, addig a nyers tésztát tegyük be a hűtőszekrénybe!

Jó étvágyat kívánunk ehhez a finom krémes almás lepényhez!

Összefoglaló

Pudingos almás pite - almás süti

A pudingos almás pite recept lényege, hogy két tészta lap közé tesszük a cukorral kevert, párolt almát és a vanília pudingos krémet. Ha tudsz pudingot főzni, már nyert ügyed van! A recept után elárulok egy titkot, hogy mitől annyira finom az én pudingos almás sütim!

Típus: Desszert, Sütemény

Nemzeti konyha: Magyar

Előkészítési idő: PT30M

Főzési idő: PT40M

Összes idő: PT1H10M

Hozzávalók:

  • liszt
  • cukor
  • tojás
  • tejszín
  • vaníliás cukor
  • citrom reszelt héja
  • sütőpor
  • alma
  • vaníliás puding
  • cukor
  • tej

Recept útmutatások: Párolt, ízesített almát használunk a süti töltelékeként. Elkészíted a tésztát, megkened a töltelékkel, befeded, megsütöd és készen is vagy.

Szerkesztő Értékelése:
4.57

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

egy + 11 =