Nem vesszük a piskóta tésztát, az őszibarackos piskóta esetén magunk készítjük. Nem lesz bonyolult, majd meglátják! A lényeg az, hogy mindent habosra kell keverni, illetve a tojásfehérjét verni.
Az őszibarackos piskótához a vajat a tojás sárgájával és porcukorral habosra keverjük, aztán hozzáadunk minden mást, tepsibe öntjük, rádobáljuk az őszibarackot és megsütjük.
Őszibarackos piskóta hozzávalók, elkészítése
Hozzávalók
- 80 dkg őszibarack,
- 30 dkg porcukor,
- 15 dkg vaj,
- 3 tojás,
- 18 dkg liszt,
- 1 tasak sütőpor.
Őszibarackos piskóta elkészítése
- Kb. 20 dkg porcukrot a vajjal és a tojás sárgákkal habosra keverünk, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, és a habbá vert fehérjét.
- A masszát vajazott tepsibe tesszük, és a tetejére szórjuk a félbevágott, kimagozott őszibarackot.
- A maradék porcukorral megszórjuk a tetejét, és közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük.
- Kockára vágva kínáljuk.