A mustos lepény tésztájába beletesszük az összes alkotórészt, először habosra verjük, majd összekeverjük – még a szőlőszemeket is beletesszük – és készre sütjük.
Mustos lepény hozzávalók, elkészítése
Hozzávalók
- 30 dkg liszt,
- 40 dkg szőlőszem,
- 14 dkg cukor,
- 2 tojás,
- 5 dkg vaj,
- 1,5 dl must,
- 1 tasak sütőpor,
- fél citrom héja.
Mustos lepény elkészítése
- A tojásokat a porcukorral, és a vajjal habosra keverjük.
- Hozzáadjuk a sűrű mustot, a sütőport, a citromhéjat és a lisztet. Belekeverjük a szőlőszemeket, és a tésztát tepsibe öntjük.
- Szép sárgára sütjük, és felszeletelve kínáljuk.
A mustos lepény kapcsán fogalmazzuk meg, hogy mi is az a must. A must a szőlő frissen kipréselt leve, a borkészítés alapanyaga. A must használata a receptekben nem túl gyakori, nem is nagyon találtam a mienkhez hasonló musttal készült sütemény receptet. Igaz, a mustos lepényben is csak 1,5 dl must van.