A karácsony előtt a gyerekeknek a legfontosabb esemény kétség kívül a mikulás eljövetele. A karácsonyi receptek közé most beillesztünk mi is egy mikulás váró tortát. Aztán kirakjuk a csizmát az ablakba!
Diós piskóta lesz az alapja a mikulástortánknak, amit egy marcipános krémmel töltünk meg.
Mikulástorta hozzávalói, elkészítése
Hozzávalók
- 6 db tojás,
- 6 evőkanál porcukor,
- 6 evőkanál liszt,
- 0,5 csomag sütőpor,
- 10 dkg dió darálva,
- 1 darab citrom reszelt héja,
- 20 dkg vaj,
- 20 dkg porcukor(kémhez),
- 15 dkg dió(krémhez darálva),
- 15 dkg dió(krémhez durvára vágva),
- 1 db marcipán piros rúd formában,
- rumaroma ízlés szerint.
Mikulástorta elkészítése
- A diós piskóta, ami az alapja lesz a tortánknak úgy készül, hogy a tojássárgákat és a cukrot jól összedolgozzuk.
- A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a fahéjjal, a citromhéjjal és a dióval.
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd fakanállal a cukros tojássárgákat óvatosan belekeverjük.
- Hozzáadjuk a lisztet, óvatosan, de alaposan elkeverjük, tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük.
- A krémhez a cukrot és a vajat jól elkeverjük, darált dióval és rumaromával ízesítjük.
- A kihűlt tortalapot 3 lapra vágjuk, és megtöltjük krémmel.
- Vékony réteggel a külsejét is megkenjük, majd hűtőbe tesszük.
- A marcipán masszát átgyúrjuk, 3 mm vastagra kinyújtjuk, és mikulás alakú kiszúróval kis mikulásokat készítünk belőle.
- Tálalás előtt a torta oldalát durvára vágott dióval beszórjuk, a tetejét piros marcipán mikulásokkal díszítjük.
Tehetünk ki a csizmánk mellé egy kicsi szeletet a tortából, hátha nagyobb ajándékot kapunk! 🙂