Quantcast

Mikulástorta

MikulásA karácsony előtt a gyerekeknek a legfontosabb esemény kétség kívül a mikulás eljövetele. A karácsonyi receptek közé most beillesztünk mi is egy mikulás váró tortát. Aztán kirakjuk a csizmát az ablakba!

Diós piskóta lesz az alapja a mikulástortánknak, amit egy marcipános krémmel töltünk meg.

Mikulástorta hozzávalói, elkészítése

Hozzávalók

  • 6 db tojás,
  • 6 evőkanál porcukor,
  • 6 evőkanál liszt,
  • 0,5 csomag sütőpor,
  • 10 dkg dió darálva,
  • 1 darab citrom reszelt héja,
  • 20 dkg vaj,
  • 20 dkg porcukor(kémhez),
  • 15 dkg dió(krémhez darálva),
  • 15 dkg dió(krémhez durvára vágva),
  • 1 db marcipán piros rúd formában,
  • rumaroma ízlés szerint.

Mikulástorta elkészítése

  1. A diós piskóta, ami az alapja lesz a tortánknak úgy készül, hogy a tojássárgákat és a cukrot jól összedolgozzuk.
  2. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a fahéjjal, a citromhéjjal és a dióval.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd fakanállal a cukros tojássárgákat óvatosan belekeverjük.
  4. Hozzáadjuk a lisztet, óvatosan, de alaposan elkeverjük, tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük.
  5. A krémhez a cukrot és a vajat jól elkeverjük, darált dióval és rumaromával ízesítjük.
  6. A kihűlt tortalapot 3 lapra vágjuk, és megtöltjük krémmel.
  7. Vékony réteggel a külsejét is megkenjük, majd hűtőbe tesszük.
  8. A marcipán masszát átgyúrjuk, 3 mm vastagra kinyújtjuk, és mikulás alakú kiszúróval kis mikulásokat készítünk belőle.
  9. Tálalás előtt a torta oldalát durvára vágott dióval beszórjuk, a tetejét piros marcipán mikulásokkal díszítjük.

Tehetünk ki a csizmánk mellé egy kicsi szeletet a tortából, hátha nagyobb ajándékot kapunk! 🙂

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

19 + 7 =

Forró levegős sütő, prémium kategória:

Cosori webáruház