Meggyes rétes kész réteslapból

Meggyes rétes réteslapból. Nem bajlódunk a tésztával: készen vesszük a réteslapot
Nem bajlódunk a tésztával: készen vesszük a réteslapot

Az eper vonulatot megszakítjuk az egyik kedvenc süteményemmel, a meggyes rétessel. Más apropója nincs a recept közlésének, mint az, hogy tegnap sikerült egy remekül elkészített sütit elfogyasztanom – és szerencsére lencsevégre kapnom. A megy hamarosan, június elején érik, tehát van egy kis idő a receptet nézegetni, barátkozni vele, hogy majd élesben is ki lehessen próbálni.


Segítünk neked ajándékot választani. Kattints ide!


A tészta elkészítését elhagyva egy igazán gyors és finom sütit készíthetünk a bolti rétestésztából. Ha saját tésztával készítené valaki, arra a meggyes-grízes rétes receptjét ajánlom!

Arra figyeljünk oda, hogy a meggy felesleges levét nyomkodjuk ki!

Meggyes rétes hozzávalók

  • 2 csomag réteslap,
  • 80 dkg meggy,
  • 12 dkg kristálycukor,
  • 3 dkg mazsola,
  • 5 dkg piskótamorzsa,
  • 5 dkg dió,
  • vaj,
  • vaníliás cukor,
  • fahéj.

Meggyes rétes kész réteslapból recept

  1. A kimagozott, lecsepegtetett meggyet a cukorral, durvára őrölt dióval, a mazsolával, a piskótamorzsával, és a fahéjjal összekeverjük.
  2. A kiterített réteslapokat vajjal meglocsoljuk, rátesszük a meggyet, és rúd alakúra feltekerjük.
  3. Sütőlemezre helyezzük, a tetejét megkenjük olvasztott vajjal, majd ropogósra sütjük.
  4. Felszeleteljük, és meghintjük vaníliás porcukorral.

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

14 − 2 =

Forró levegős sütő, prémium kategória:

Cosori webáruház