Az eper vonulatot megszakítjuk az egyik kedvenc süteményemmel, a meggyes rétessel. Más apropója nincs a recept közlésének, mint az, hogy tegnap sikerült egy remekül elkészített sütit elfogyasztanom – és szerencsére lencsevégre kapnom. A megy hamarosan, június elején érik, tehát van egy kis idő a receptet nézegetni, barátkozni vele, hogy majd élesben is ki lehessen próbálni.
A tészta elkészítését elhagyva egy igazán gyors és finom sütit készíthetünk a bolti rétestésztából. Ha saját tésztával készítené valaki, arra a meggyes-grízes rétes receptjét ajánlom!
Arra figyeljünk oda, hogy a meggy felesleges levét nyomkodjuk ki!
Meggyes rétes hozzávalók
- 2 csomag réteslap,
- 80 dkg meggy,
- 12 dkg kristálycukor,
- 3 dkg mazsola,
- 5 dkg piskótamorzsa,
- 5 dkg dió,
- vaj,
- vaníliás cukor,
- fahéj.
Meggyes rétes kész réteslapból recept
- A kimagozott, lecsepegtetett meggyet a cukorral, durvára őrölt dióval, a mazsolával, a piskótamorzsával, és a fahéjjal összekeverjük.
- A kiterített réteslapokat vajjal meglocsoljuk, rátesszük a meggyet, és rúd alakúra feltekerjük.
- Sütőlemezre helyezzük, a tetejét megkenjük olvasztott vajjal, majd ropogósra sütjük.
- Felszeleteljük, és meghintjük vaníliás porcukorral.