A meggyes csokitorta tésztáját sütjük – nem vesszük! Nem állítjuk, hogy ez egy egyszerű recept, de eddig még mindenki azt mondta, hogy megéri a fáradtságot.
Szereted a meggyes-csoki desszertet? Tessék:
Meggyes csokitorta receptje
Hozzávalók – tészta
- 3 tojás,
- 15 dkg cukor,
- 1 zacskó vaníliás cukor,
- 10 dkg liszt,
- 8 dkg étkezési keményítő,
- 1 teáskanál sütőpor,
- 5 dkg reszelt étcsoki,
Hozzávalók – krém és máz
- háromnegyed liternyi megybefőtt,
- 10 dkg tejcsoki,
- 10 dkg étcsoki,
- 4 tojás sárgája,
- 1 vaníliarúd,
- 2,5 dl tejszín,
- 5dkg ét- és 5 dkg fehér csoki tortabevonó.
Meggyes csokitorta elkészítése
- A 3 tojás fehérjéből 10 dkg cukorral és a vaníliás cukorral kemény habot verünk, majd a sárgáját egyenként lassan hozzákeverjük.
- A lisztet összekeverjük a sütőporral és a keményítő felével, majd rászitáljuk a masszánkra, végül belekeverjük a reszelt étcsokoládét.
- A tésztánkat tortaformába simítjuk, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb.: 25 percig sütjük.
- A meggyet közben lecsöpögtetjük, a levét felfogjuk. A maradék keményítőt 2-3 evőkanál meggylében elkeverjük, a többi meggylevet felforraljuk, végül a keményítős lével besűrítjük.
- A meggylevet ismét felforraljuk, hozzáadjuk a meggyet majd hűlni hagyjuk.
- A kihűlt tésztánkat keresztben három felé vágjuk és az alsó réteg köré visszapattintjuk a tortaformát, majd ráhalmozzuk a kihűlt meggyes masszánkat.
- Lefedjük a következő tészta lappal, majd fél órára a hűtőbe helyezzük.
- Elkészítjük a csokoládés krémet: tej- és étcsokit forró vízfürdőben felolvasztjuk, a 4 tojás sárgáját a maradék cukorral krémesre kikeverjük és belevegyítjük a kihűlt,olvasztott csokoládét.
- A vaníliarúdból kiszedett velőt a tejszínnel összekeverve kemény habot verünk,amit belefogatunk a csokikrémbe, majd a masszát 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük.
- Ezután a csokoládéhab felét a második tésztalapra kenjük, rátesszük az utolsó lapot is és fél órára visszatesszük a hűtőbe.
- A maradék, szobahőmérsékleten tartott csokihabbal fél óra elteltével bevonjuk a tortát.
- A fehér és az étcsoki tortabevonót külön-külön megolvasztjuk, majd hideg lapra (üveg, porcelán, stb.) simítjuk, hagyjuk megdermedni, végül forgácsokat faragunk belőle és tüskékként a torta tetejére szórjuk.