Málnás-pudingos süti

A málnás-pudingos süti receptet én az egyszerűbbek közé sorolom, de ettől függetlenül nagyon finom. Nyáron, amikor érik a málna, érdemes elkészíteni!

Ennek a pudingos süteménynek az egyik titka, hogy a pudingot kevesebb tejjel készítem, mint ami a tasakra van írva. Így keményebb lesz mintha több tejjel csinálnám, de éppen ez a cél!

Most pontos mennyiségekkel és a recept részletes leírásával megmutatom, hogyan tudod Te is egyszerűen elkészíteni ezt a finom süteményt.

Málnás pudingos süti recept

Mielőtt nekilátsz, annyit elmondok, hogy a pudinggal fogod kezdeni a sütemény elkészítését.

Hozzávalók

A pudinghoz

  • 1 csomag vaníliás puding,
  • 3 dl tej,
  • 1 evőkanál kristálycukor.

A tésztához

  • 25 dkg liszt,
  • 20 dkg kristálycukor,
  • 25 dkg margarin (vaj),
  • 50 dkg málna,
  • 4 db tojás,
  • só.

A málnás pudingos süti elkészítése

  1. Ahogy mondtam, a pudingot készítsd el először. Öblíts ki egy edényt hideg vízzel, majd ezután öntsd bele a tej felét. A másik felét csomómentesen keverd el a pudingporral és a cukorral.
  2. Forrald fel a tejet, vedd le a tűzről és keverd hozzá a csomómentesre elkevert pudingos masszát.
  3. Ezután tedd vissza a tűzre, majd folytonos kevergetés mellett legalább egy percig forrald a vaníliás krémet. Ezután vedd le a tűzről és tedd félre.
  4. Készítsük el a málnás pudingos süti tésztáját, amihez először a margarint keverd ki habosra.
  5. Válaszd szét a tojásokat! A fehérjéből verj habot, a sárgáját keverd hozzá a margarinhoz.
  6. Óvatosan keverd a masszádhoz a tojásfehérje habot is, majd a lisztet és egy csipetnyi sót.
  7. Lisztezz ki egy tepsit, öntsd bele a tésztát és egyengesd el.
  8. Rakosgasd rá a megtisztított, friss málna szemeket, majd egy kanállal adagold rá a pudingot úgy, ahogy a képen látod.A puding és a málna a tésztán
  9. Az előmelegített sütőben, közepes lángon süsd meg a pudingos málnás süteményt.
  10. Ha kihűlt, szeld fel és ha gondolod, szórd meg porcukorral a tetejét.

    Elékészült a málnás, pudingos sütemény!
    Megsült, lehet szelni, tálalni. Egy tipp: szeld trapéz alakúra! (legfelső képen láthatod)

√ Tipp: régi trükk, hogy a puding főzéséhez használt lábast először hideg vízzel kiöblítjük, csak ezután forraljuk benn a tejet. Az öblítés megakadályozza, hogy leégjen a puding!

+1 √ Tipp: Próbáld ki más gyümölccsel is ezt a receptet!

A receptet és a képeket Arató Cipra (Harka) küldte. Köszönjük!

Ha tetszett a recept, esetleg ki is próbáltad, kérlek oszd meg a közösségi oldaladon, hadd ismerjék meg a barátaid is!

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

12 − négy =