Szeretnéd, ha a máglyarakás recept kalácsból egyszerűen elkészülne és nem kellene órákig tapogatni vele a konyhában? Ez az édes sütemény recept szinte pillanatok alatt készen van és akár a kezdő háziasszonyok is elkészíthetik.
A máglyarakás recept képpel együtt került ki az oldalra: ilyen édességre számíthatsz, ha elkészíted a sütit. Kalácsból és almából készül elsődlegesen, ez a két fő alkotóeleme. De mit tegyünk, ha nincs otthon kalács? Akkor is el tudjuk készíteni, a recept végén elárulom, hogy hogyan!
Hogyan fogyasztjuk ezt az édes sütit? Annyira dús étel, hogy ebédre vagy vacsorára egy tartalmas leves (pl.: babgulyás, szüreti húsosfazék, stb.) után akár főételként is megállja a helyét.
Egyszerű máglyarakás kalácsból
Hozzávalók
- egy nagy kalács,
- 3 db tojás,
- 2 dl tej,
- 20 dkg cukor,
- 75 dkg alma,
- 1 vaníliás cukor.
Máglyarakás recept kalácsból
- A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a tejjel.
- A masszába belecsipkedjük a kalácsot, átforgatjuk benne, kicsit állni hagyjuk.
- A tojások fehérjét kemény habbá verjük és a két masszát óvatosan összekeverjük.
- Felét egy margarinnal kikent hőálló tálba öntjük, a megpucolt, lereszelt almát rátesszük, majd a maradék masszával beborítjuk.
- 180 C fokos sütőben aranybarnára sütjük. Ugye milyen egyszerű elkészíteni a máglyarakást?
A saját készítésű fonott kalácsból az igazi a máglyarakás, ám ha nincs otthon, akkor használhatunk kiflit vagy zsemlét is a süteményhez! Elvileg kenyérből is elkészíthető, de azzal mi még nem próbáltuk.
A máglyarakás eszerint a recept szerint készítve kitűnő desszertnek is, de ahogy fentebb írtam, fő fogásként is megállja a helyét.