Máglyarakás egyszerűen

Így készül a Máglyarakás kalácsból egyszerűen - kedvenc-receptek.huSzeretnéd, ha a máglyarakás recept kalácsból egyszerűen elkészülne és nem kellene órákig tapogatni vele a konyhában? Ez az édes sütemény recept szinte pillanatok alatt készen van és akár a kezdő háziasszonyok is elkészíthetik.

A máglyarakás recept képpel együtt került ki az oldalra: ilyen édességre számíthatsz, ha elkészíted  a sütit. Kalácsból és almából készül elsődlegesen, ez a két fő alkotóeleme. De mit tegyünk, ha nincs otthon kalács? Akkor is el tudjuk készíteni, a recept végén elárulom, hogy hogyan!

Hogyan fogyasztjuk ezt az édes sütit? Annyira dús étel, hogy ebédre vagy vacsorára egy tartalmas leves (pl.: babgulyás, szüreti húsosfazék, stb.)  után akár főételként is megállja a helyét.

Egyszerű máglyarakás kalácsból

Hozzávalók

  • egy nagy kalács,
  • 3 db tojás,
  • 2 dl tej,
  • 20 dkg cukor,
  • 75 dkg alma,
  • 1 vaníliás cukor.

Máglyarakás recept kalácsból

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a tejjel.
  2. A masszába belecsipkedjük a kalácsot, átforgatjuk benne, kicsit állni hagyjuk.
  3. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és a két masszát óvatosan összekeverjük.
  4. Felét egy margarinnal kikent hőálló tálba öntjük, a megpucolt, lereszelt almát rátesszük, majd a maradék masszával beborítjuk.
  5. 180 C fokos sütőben aranybarnára sütjük. Ugye milyen egyszerű elkészíteni a máglyarakást?

A saját készítésű fonott kalácsból az igazi a máglyarakás, ám ha nincs otthon, akkor használhatunk kiflit vagy zsemlét is a süteményhez! Elvileg kenyérből is elkészíthető, de azzal mi még nem próbáltuk.

A máglyarakás eszerint a recept szerint készítve kitűnő desszertnek is, de ahogy fentebb írtam, fő fogásként is megállja a helyét.

Máglyarakás egyszerűen - desszertnek, vagy főételnek is finom
Máglyarakás egyszerűen – desszertnek, vagy főételnek is finom

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

3 − 2 =