A Kossuth kenyér egy őzgerinc formában megsütött mandulás sütemény. Ha már a Kossuth kifli receptjét megmutattuk, nem maradhat ki a Kossuth kenyér sem a receptek közül.
Kossuth kenyér hozzávalók
- 10 dkg cukor,
- 3 tojás,
- 2 dkg kakaó,
- 5-5 dkg vágott mandula és mazsola,
- 15 dkg liszt,
- fahéj.
Kossuth kenyér recept
- A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaót, a mandulát, a mazsolát, és a fahéjat, óvatosan belekeverjük a keményre vert fehérjét, végül a lisztet.
- Kivajazott, lisztezett őzgerincformában tűpróbáig sütjük.
- Miután kihűlt, csak akkor kezdjük szeletelni, így tálaljuk.
A tűpróba. Ha nem tudod mi az, a konyhatechnológia rovatban elolvashatod!