A vendégváró kókuszcsemege a legtöbb karácsonyi asztalon megtalálható. Könnyű elkészíteni, sütést sem igényel és hamar megvan.
Mielőtt a receptre térnék hadd hívjam fel a figyelmedet egy másik, hasonlóan gyorsan elkészíthető és nagyon egyszerű sütire, amit szintén nem kell sütni: ez a kekszes őzgerinc receptje.
Hozzávalók
- 25 dkg háztartási keksz,
- 10 dkg cukor (porcukor),
- 1 egész tojás,
- fél vaj,
- 2 evőkanál kakaó,
- kevés rum.
Hozzávalók a krémhez
- 10 dkg cukor,
- 10 dkg vaj,
- 1 csomag kókuszreszelék,
A kókuszcsemeg elkészítése
- A háztartási kekszet ledarálunk, a cukorral, tojással, diónyi vajjal, 2 evőkanál kakaóval és kevés rummal összegyúrjuk.
- A krémhez a cukrot, a vajat, és a kókuszt jól összekeverjük.
- Az összegyúrt masszát papírra helyezzük, aminek a segítségével feltekerjük a kinyújtott masszát a rákent krémmel.
- A tekercset kókuszreszelékbe forgatjuk.
Ez teszik, ezt megosztom!