Kevert kuglóf

A kakaós kevert kuglóf sütőporral készül, kevert tésztával. Ez azt jelenti, hogy a nyers tésztát ketté vesszük és az egyik felébe kakaót teszünk, a másik viszont marad vaníliás. A végeredmény egy kétszínű kuglóf lesz.


Segítünk neked ajándékot választani. Kattints ide!


Az elkészítéséhez én szilikonos kuglóf formát használtam, így megspóroltam a sütőforma kivajazását. Hagyományos kuglóf forma esetén kend be vékonyan a formát, mielőtt beletöltöd a tésztát!

Az alábbi kevert kuglóf recept képekkel, részletes magyarázattal és pontos mennyiségekkel segít neked abban, hogy el tudd készíteni ezt a finom desszertet.

Kétszínű, kakaós, kevert kuglóf recept

A recept alatt hasznos tippeket is adok a süti tésztájára, formájára, kínálására vonatkozóan. Kitérek arra is, hogyan és meddig tartható el a kuglóf.

Hozzávalók

  • 18 dkg vaj vagy margarin,
  • 5 db tojás,
  • 35 dkg cukor,
  • 35 dkg liszt,
  • 1 csomag sütőpor,
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl tej,
  • 2 csapott evőkanál kakaópor.

Így készítsd el a kakaós kuglófot kevert tésztából

  1. Kezd el előmelegíteni a sütőt 160 fokra.
  2. A vajat, cukrot, tojássárgákat és a vaníliás cukrot keverd habosra.
  3. A lisztet szitáld át, keverd el a sütőporral majd add hozzá a kakaós kuglóf habosra kevert, vajas alapjához.
  4. A tojásfehérjét verd fel kemény habbá.
  5. A tésztához adj másfél deciliter tejet, majd a habbá vert tojásfehérjét óvatosan keverd bele. Nem szabad habverővel keverni, elég, ha egy nagyobb kanállal átforgatod többször a nyers tésztát, amíg homogén nem lesz.(Ha durván kevered, pl.: gépi habverővel, akkor összetörik a tojásfehérje, nem lesz finom a tészta).
Tojásfehérje hab beleforgatása a tésztába
Óvatosan, ne törjön meg a hab! Forgasd bele a tésztába!
  • Vedd kétfelé a tésztát, az egyik részébe szitáld bele a kakaót és add hozzá a maradék tejet (fél deci).
  • Jól keverd össze, hogy homogén, barna színű tészta legyen.
  • Keverd el a kakaót a tészta felével
  • A kakaós és a vaníliás tésztát felváltva öntsd (merd) a kuglóf formába, hogy szép, kétszínű legyen a végeredmény.
  • Előmelegített sütőben, légkeveréses állásban, 160 fokon, 50-60 perc alatt megsül a kuglóf.
  • Mielőtt kiveszed végleg a sütőből a sütit, érdemes tűpróbával ellenőrizni, hogy nem maradt-e nyers a közepe.
  • Úgy tűnik megsült a kétszínű kuglóf
    Úgy tűnik megsült a kétszínű kuglóf
  • Tegyél a forma alá egy tálat, fordítsd meg, majd óvatosan húzd le a szilikonos kuglóf formát a sütiről. Várd meg míg kihűl, és már szeletelheted is!
  • Jó étvágyat kívánok hozzá, remélem sikerült elkészítened! Mindjárt jönnek a tippek is ahhoz, hogy még finomabb legyen a kakaós kuglóf, de előtte egy oldalajánló: A legjobb sütemény recepteket itt találod!

    Jöjjenek a tippek!

    Tippek a kakaós kuglófhoz

    Felszeletelve is látszik: szépen megsült a kakaós kuglóf
    Felszeletelve is látszik: szépen megsült a kakaós kuglóf

    A receptet végigolvasva sokan hiányolhatjátok a mazsolát. Mert ha kuglóf, akkor mazsola? Van aki szereti, van aki nem – én az utóbbi csoportba tartozom, de Te nyugodtan tegyél a tésztába mazsolát.

    Nincs otthon szilikonos kuglóf formád? Sőt, semmilyen sincs? Kenj ki vajjal és lisztel szórj meg egy tepsit, öntsd bele a kakaós és a vaníliás kuglóf tésztát és süsd meg kétszínűre, majd szeleteld fel kockára. Senki sem fogja visszautasítani a formája miatt az édes sütit.

    Ez a kevert tésztájú kuglóf önmagában is finom, de a tetejére olvaszthatsz csokoládét, vagy megszórhatod porcukorral, mielőtt megkínálod vele a vendégeket.

    Meddig tartható el a fenti recept alapján készített kuglóf? Szerintem hamar elfogy, de három napig simán eltartható. Én egy tiszta konyharuhával letakarva tartottam ennyi ideig a konyha asztalon úgy, hogy közben mindig szeltem belőle.

    Összefoglaló

    Kakaós kuglóf recept kevert tésztából

    A kétszínű kevert kuglóf finom ünnepi édesség. Ez a kuglóf recept képekkel, pontos mennyiségekkel és részletes leírással segít elkészíteni. Karácsonykor, húsvétkor, akár kalács helyett is kitűnő választás.

    Előkészítési idő: PT15M

    Főzési idő: PT1H

    Összes idő: PT1H15M

    Hozzávalók:

    • vaj
    • tojás
    • cukor
    • liszt
    • sütőpor
    • vaníliás cukor
    • tej
    • kakaópor

    Recept útmutatások: Készítsd el a kevert kuglóf tésztáját sütőporral és a többi hozzávalóval, majd vedd ketté. Az egyik felébe tegyél kakaóport. Keverd össze a tésztákat egy szilikon formába, majd süsd meg a süteményt!


    Ha tetszett a recept, kérlek oszd meg a közösségi oldaladon. Hadd ismerjék meg a barátaid is.

    Ez teszik, ezt megosztom!

    Szólj hozzá!

    kilenc − 7 =

    Forró levegős sütő, prémium kategória:

    Cosori webáruház