A kakaós kevert kuglóf sütőporral készül, kevert tésztával. Ez azt jelenti, hogy a nyers tésztát ketté vesszük és az egyik felébe kakaót teszünk, a másik viszont marad vaníliás. A végeredmény egy kétszínű kuglóf lesz.
Az elkészítéséhez én szilikonos kuglóf formát használtam, így megspóroltam a sütőforma kivajazását. Hagyományos kuglóf forma esetén kend be vékonyan a formát, mielőtt beletöltöd a tésztát!
Az alábbi kevert kuglóf recept képekkel, részletes magyarázattal és pontos mennyiségekkel segít neked abban, hogy el tudd készíteni ezt a finom desszertet.
Kétszínű, kakaós, kevert kuglóf recept
A recept alatt hasznos tippeket is adok a süti tésztájára, formájára, kínálására vonatkozóan. Kitérek arra is, hogyan és meddig tartható el a kuglóf.
Hozzávalók
- 18 dkg vaj vagy margarin,
- 5 db tojás,
- 35 dkg cukor,
- 35 dkg liszt,
- 1 csomag sütőpor,
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 dl tej,
- 2 csapott evőkanál kakaópor.
Így készítsd el a kakaós kuglófot kevert tésztából
- Kezd el előmelegíteni a sütőt 160 fokra.
- A vajat, cukrot, tojássárgákat és a vaníliás cukrot keverd habosra.
- A lisztet szitáld át, keverd el a sütőporral majd add hozzá a kakaós kuglóf habosra kevert, vajas alapjához.
- A tojásfehérjét verd fel kemény habbá.
- A tésztához adj másfél deciliter tejet, majd a habbá vert tojásfehérjét óvatosan keverd bele. Nem szabad habverővel keverni, elég, ha egy nagyobb kanállal átforgatod többször a nyers tésztát, amíg homogén nem lesz.(Ha durván kevered, pl.: gépi habverővel, akkor összetörik a tojásfehérje, nem lesz finom a tészta).
Jó étvágyat kívánok hozzá, remélem sikerült elkészítened! Mindjárt jönnek a tippek is ahhoz, hogy még finomabb legyen a kakaós kuglóf, de előtte egy oldalajánló: A legjobb sütemény recepteket itt találod!
Jöjjenek a tippek!
Tippek a kakaós kuglófhoz
A receptet végigolvasva sokan hiányolhatjátok a mazsolát. Mert ha kuglóf, akkor mazsola? Van aki szereti, van aki nem – én az utóbbi csoportba tartozom, de Te nyugodtan tegyél a tésztába mazsolát.
Nincs otthon szilikonos kuglóf formád? Sőt, semmilyen sincs? Kenj ki vajjal és lisztel szórj meg egy tepsit, öntsd bele a kakaós és a vaníliás kuglóf tésztát és süsd meg kétszínűre, majd szeleteld fel kockára. Senki sem fogja visszautasítani a formája miatt az édes sütit.
Ez a kevert tésztájú kuglóf önmagában is finom, de a tetejére olvaszthatsz csokoládét, vagy megszórhatod porcukorral, mielőtt megkínálod vele a vendégeket.
Meddig tartható el a fenti recept alapján készített kuglóf? Szerintem hamar elfogy, de három napig simán eltartható. Én egy tiszta konyharuhával letakarva tartottam ennyi ideig a konyha asztalon úgy, hogy közben mindig szeltem belőle.
Összefoglaló
Kakaós kuglóf recept kevert tésztából
A kétszínű kevert kuglóf finom ünnepi édesség. Ez a kuglóf recept képekkel, pontos mennyiségekkel és részletes leírással segít elkészíteni. Karácsonykor, húsvétkor, akár kalács helyett is kitűnő választás.
Előkészítési idő: PT15M
Főzési idő: PT1H
Összes idő: PT1H15M
Hozzávalók:
- vaj
- tojás
- cukor
- liszt
- sütőpor
- vaníliás cukor
- tej
- kakaópor
Recept útmutatások: Készítsd el a kevert kuglóf tésztáját sütőporral és a többi hozzávalóval, majd vedd ketté. Az egyik felébe tegyél kakaóport. Keverd össze a tésztákat egy szilikon formába, majd süsd meg a süteményt!
Ha tetszett a recept, kérlek oszd meg a közösségi oldaladon. Hadd ismerjék meg a barátaid is.