Szerintünk ez a képviselőfánk recept az, amit a legegyszerűbb elkészíteni. Elmondjuk mire kell figyelni a sütemény sütése közben és sütés után, valamint azt is el fogjuk árulni, mitől lesz a fánkok belseje szép üreges!
Ha szereted a vaníliás pudingos sütiket, akkor nézd meg a rácsos pudingos almás pite és az almás-pudingos süti recepteket is!
Így néznek ki a fánkok, miután kivettük őket a sütőből:
Képviselőfánk recept egyszerűen
Hozzávalók a tésztához
- 1,5 dl víz
- 1,5 dl olaj
- 15 dkg liszt
- 4 tojás
Hozzávalók a krémhez
- 1 tojás
- 1 csomag vaníliás puding
- 5 evőkanál cukor
- 1 vaníliás cukor
- 6 – 7 dl tej
A képviselőfánk elkészítése ilyen egyszerű!
- A vizet az olajjal lábosba öntjük és felforraljuk, beleszórjuk a lisztet és kis lángon egy percen át kevergetjük.
- Levesszük a tűzről, majd három perc múlva a tojásokat egyenként alaposan belekeverjük.
- A sütőlemezre sütőpapírt teszünk, amelyre két teáskanállal diónyi gombócokat formálunk, 200 C-ra előmelegített sütőbe tesszük.
- 10 – 15 perc alatt barnára sütjük, kivesszük, hagyjuk kihűlni, ketté vágjuk.(felső kép)
- A tojásfehérjét felverjük, a tojássárgáját, a cukrot, a vaníliás cukrot és a pudingot kis tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a maradék tejet, elkeverjük.
Nem rontod el a képviselőfánk receptet, ha…
A fánkok belseje szép üreges lesz, ha a tojásokat egyenként alaposan beledolgozzuk a tésztába.
Arra is figyeljünk, hogy a fánkok sütés közben megnőnek, ezért megfelelő távolságra tegyük őket egymástól a sütőlemezre.
A sütő ajtaját sütés közben ne nyitogassuk, mert összeesik a tészta!
Összefoglaló
Egyszerű képviselőfánk recept
Nagyon szereted, de eddig nem mertél nekilátni, hogy elkészítsd a képviselőfánkot. Ezzel az egyszerű recepttel kezdő háziasszonyok is próbálkozhatnak! Szép üreges fánkok, finom vanília ízű krémmel...
Típus: Desszert
Nemzeti konyha: Magyar
Előkészítési idő: PT30M
Főzési idő: PT30M
Összes idő: PT1H
Hozzávalók:
- olaj
- liszt
- tojás
- vaníliás puding
- cukor
- vaníliás cukor
- tej
Recept útmutatások: Süsd a képviselőfánk tésztáját szép üregesre, majd készítsd el a krémet és töltsd meg a fánkokat.
4.93