Képviselőfánk recept egyszerűen

Szerintünk ez a képviselőfánk recept az, amit a legegyszerűbb elkészíteni. Elmondjuk mire kell figyelni a sütemény sütése közben és sütés után, valamint azt is el fogjuk árulni, mitől lesz a fánkok belseje szép üreges!

Ha szereted a vaníliás pudingos sütiket, akkor nézd meg a rácsos pudingos almás pite és az almás-pudingos süti recepteket is!

Így néznek ki a fánkok, miután kivettük őket a sütőből:

Képviselőfánk recept: Megsült a fánk tésztája
Megsült a fánk tésztája

Képviselőfánk recept egyszerűen

Hozzávalók a tésztához

  • 1,5 dl víz
  • 1,5 dl olaj
  • 15 dkg liszt
  • 4 tojás

Hozzávalók a krémhez

  • 1 tojás
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 6 – 7 dl tej

A képviselőfánk elkészítése ilyen egyszerű!

  1. A vizet az olajjal lábosba öntjük és felforraljuk, beleszórjuk a lisztet és kis lángon egy percen át kevergetjük.
  2. Levesszük a tűzről, majd három perc múlva a tojásokat egyenként alaposan belekeverjük.
  3. A sütőlemezre sütőpapírt teszünk, amelyre két teáskanállal diónyi gombócokat formálunk, 200 C-ra előmelegített sütőbe tesszük.
  4. 10 – 15 perc alatt barnára sütjük, kivesszük, hagyjuk kihűlni, ketté vágjuk.(felső kép)
  5. A tojásfehérjét felverjük, a tojássárgáját, a cukrot, a vaníliás cukrot és a pudingot kis tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a maradék tejet, elkeverjük.
Képviselőfánk recept: kész a töltelék
Kész a töltelék
  • Megfőzzük, mielőtt levennénk a tűzről, a felvert habot belekeverjük és óvatosan átforgatjuk.
  • Képviselőfánk recept: Megtöltöttük a tésztát a finom vaníliás krémmel
    Megtöltöttük a tésztát a finom vaníliás krémmel

    Nem rontod el a képviselőfánk receptet, ha…

    A fánkok belseje szép üreges lesz, ha a tojásokat egyenként alaposan beledolgozzuk a tésztába.

    Arra is figyeljünk, hogy a fánkok sütés közben megnőnek, ezért megfelelő távolságra tegyük őket egymástól a sütőlemezre.

    A sütő ajtaját sütés közben ne nyitogassuk, mert összeesik a tészta!

    Összefoglaló

    Egyszerű képviselőfánk recept

    Nagyon szereted, de eddig nem mertél nekilátni, hogy elkészítsd a képviselőfánkot. Ezzel az egyszerű recepttel kezdő háziasszonyok is próbálkozhatnak! Szép üreges fánkok, finom vanília ízű krémmel...

    Típus: Desszert

    Nemzeti konyha: Magyar

    Előkészítési idő: PT30M

    Főzési idő: PT30M

    Összes idő: PT1H

    Hozzávalók:

    • olaj
    • liszt
    • tojás
    • vaníliás puding
    • cukor
    • vaníliás cukor
    • tej

    Recept útmutatások: Süsd a képviselőfánk tésztáját szép üregesre, majd készítsd el a krémet és töltsd meg a fánkokat.

    Szerkesztő Értékelése:
    4.93

    Ez teszik, ezt megosztom!

    Szólj hozzá!

    tizennyolc − tizenhárom =