
Az hogy egy gyerek is meg tudja ezt a juharszirupos muffint csinálni annyira igaz, hogy a képen látható sütiket 12 éves gyermekem sütötte. Az egyszerűségét az adja, hogy a hozzávalókból összeállított tésztát csak betöltjük az előre elkészített muffin formákba és megsütjük. Ennyi.
A formában kisült apró sütemény általában édes ízzel készül, de létezik sós változat is, mint például a kolbásszal készült sajtos muffin.
Próbáld ki, készítsd el ezt a pofon egyszerű receptet. Olvasd el a recept alatt, mire figyelj oda, amikor betöltöd a nyers tésztát a muffin formába!
Juharszirupos muffin hozzávalók
- 22 dkg liszt,
- 12 dkg vaj,
- 2 dl juharszirup,
- 2,5 dl tejföl,
- 1 tojás,
- 6 dkg darált dió,
- 2 teáskanál sütőpor,
- 1 teáskanál szódabikarbóna,
- fél teáskanál só.
Juharszirupos muffin recept
- Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót, majd félretesszük.
- Egy másik tálban szétnyomkodjuk a szoba hőmérsékletű vajat, összekeverjük a juharsziruppal, állandóan kevergetve hozzáadjuk a tejfölt és a tojást.
- Belekeverjük a diót, majd a száraz anyagokat, és az egészet simára, csomómentesre keverjük.
- Kivajazott, lisztezett sütőformába, azon belül papír muffin kosárkákba adagoljuk, és 15-18 perc alatt mérsékelt lángon megsütjük.
- Akkor kész ha a beleszúrt fogvájóra nem tapad a tészta. (Tűpróba!)
- 5 percig még a sütőformában tartjuk, majd tálra rendezzük.
Egyszerű, gyors és finom a juharszirupos muffin, melyet egy gyermek is el tud készíteni. Na jó, a sütőt ne ő kezelje, de a masszát összeállíthatja és megtöltheti a papírkosárkákat is. Hidd el élvezni fogja!
A muffin megnő sütés közben!
Vigyázat, csak a kétharmadáig töltsük a sütőformát, mert a muffin megnő sütés közben! Akkor kész ha a beleszúrt fogvájóra nem tapad a tészta.
A képen látható muffin sütőforma alumínium, de a süti szilikon betétekben sül. ennek ellenére papírkosárkákkal béleltük ki, könnyebben kiszedjük belőle a kész sütit.