Isli fánk

Az isli fánk az egyik legnépszerűbb desszert nálunk karácsonykor. Nem véletlenül, hiszen nagyon finom, és könnyen elkészíthető. Van aki Ischli-fánk, vagy Császár fánk néven ismeri, Horváth Ilona Szakácskönyvében az előző néven, azaz Ischli-fánkként szerepel.


Segítünk neked ajándékot választani. Kattints ide!


A süti tetejét csoki máz díszíti. Ha nem tudod, hogyan kezdj neki a csokoládé olvasztásának, akkor nézd meg ezt az írásomat: Csokoládé olvasztás.

Isli fánk (Ischli-fánk) recept

Mitől olyan finom ez a süti? Nézd meg a receptet, ki fog derülni!

Hozzávalók

  • 25 dkg vaj,
  • 35 dkg liszt,
  • 1 csomag sütőpor,
  • 25 dkg porcukor,
  • 15 dkg darált dió,
  • 1 csomag vaníliás cukor,
  • 2 kanál rum,
  • lekvár a ragasztáshoz,
  • étcsoki.

Isli fánk készítése

  1. A vajat, a lisztet, a sütőport, és a porcukrot jól összedolgozzuk.
  2. Ezután hozzá gyúrjuk az ischli-fánk tésztájához a diót, a vaníliás cukrot, és a rumot.
  3. Vékonyra nyújtjuk, és kicsi pogácsa szaggatóval kiszúrjuk.
  4. Sütőpapírral bélelt (vagy zsírozott, lisztezett) tepsiben sütjük.Kisütve
  5. Ha kihűlt összeragasztjuk sárgabarack lekvárral, majd csokimázba mártjuk.

Az isli fánk hasonló sütemény mint az isler, csak számomra finomabb, a benne lévő dió és rum hatására.

Isli fánk csokiba mártva

Ennyi volt, az Ischli-fánk elkészítése

Ugye nem volt bonyolult?

Remélem tetszett a recept és a képek alapján sikerült neked is elkészítened! Kérlek oszd meg a közösségi oldalakon, hogy a barátaid és az ismerőseid is megismerhessék ezt a finom süti receptet!

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

tizenkettő + tizenhat =

Forró levegős sütő, prémium kategória:

Cosori webáruház