Az isli fánk az egyik legnépszerűbb desszert nálunk karácsonykor. Nem véletlenül, hiszen nagyon finom, és könnyen elkészíthető. Van aki Ischli-fánk, vagy Császár fánk néven ismeri, Horváth Ilona Szakácskönyvében az előző néven, azaz Ischli-fánkként szerepel.
A süti tetejét csoki máz díszíti. Ha nem tudod, hogyan kezdj neki a csokoládé olvasztásának, akkor nézd meg ezt az írásomat: Csokoládé olvasztás.
Isli fánk (Ischli-fánk) recept
Mitől olyan finom ez a süti? Nézd meg a receptet, ki fog derülni!
Hozzávalók
- 25 dkg vaj,
- 35 dkg liszt,
- 1 csomag sütőpor,
- 25 dkg porcukor,
- 15 dkg darált dió,
- 1 csomag vaníliás cukor,
- 2 kanál rum,
- lekvár a ragasztáshoz,
- étcsoki.
Isli fánk készítése
- A vajat, a lisztet, a sütőport, és a porcukrot jól összedolgozzuk.
- Ezután hozzá gyúrjuk az ischli-fánk tésztájához a diót, a vaníliás cukrot, és a rumot.
- Vékonyra nyújtjuk, és kicsi pogácsa szaggatóval kiszúrjuk.
- Sütőpapírral bélelt (vagy zsírozott, lisztezett) tepsiben sütjük.
- Ha kihűlt összeragasztjuk sárgabarack lekvárral, majd csokimázba mártjuk.
Az isli fánk hasonló sütemény mint az isler, csak számomra finomabb, a benne lévő dió és rum hatására.
Ennyi volt, az Ischli-fánk elkészítése
Ugye nem volt bonyolult?
Remélem tetszett a recept és a képek alapján sikerült neked is elkészítened! Kérlek oszd meg a közösségi oldalakon, hogy a barátaid és az ismerőseid is megismerhessék ezt a finom süti receptet!
Ez teszik, ezt megosztom!