Recept:
Továbbra is maradjunk a farsang okán a fánknál. Legújabb receptünk ebben a kategóriában a habos fánk.
A tojássárgákat a tejföllel elkeverjük, sóval és cukorral ízesítjük, majd apránként hozzákeverjük a lisztet. Olyan sűrű tésztát kell kapnunk, mint egy galuska tészta. Ekkor beletesszük a tejet, és a kemény tojásfehérje habot. Evőkanállal forró olajba szaggatjuk a tésztát, és világosbarnára sütjük.
Hozzávalók
- 25 dkg liszt,
- 2 tojás,
- 1 dl tejföl,
- 3 dkg porcukor,
- 2 dl tej,
- 15 dkg baracklekvár,
- 2 cl rum,
- só,
- olaj a sütéshez.
Tálalás
Kevés rummal elkevert baracklekvárt adunk hozzá.
Trükk
A lekvárból ne feledjük ki a rumot, mert az alkohollal sokkal pikánsabb ízt ad a fánknak.