Gyümölcsös túrótorta

A hideg gyümölcsös túrótorta őszibarackkal, őszibarack kompóttal, vagy ízlés szerinti más gyümölccsel/kompóttal is készíthető. Sütés nélkül készíthető édes sütemény, különösen meleg nyári napokon üdítő édesség!

Ahhoz, hogy megfelelően összeálljon, ebben a receptben zselatinnal készül a túrótorta. Az alapját és az oldalát lekváros piskótatekercs adja, ehhez adjuk a gyümölcsös, túrós masszát. A hivatkozásra kattintva a megnézheted hogyan készül a lekváros piskótatekercs, melynek az elkészítését ott részletesen leírtuk!

Mindent részletesen leírtunk a receptben, elhibázhatatlan süti recept, amit ráadásul még sütni sem kell!

Gyümölcsös túrótorta hozzávalói, elkészítése

Hozzávalók

  • 25 dkg túró,
  • 20 dkg porcukor,
  • 10 dkg vaj,
  • 2 dkg zselatin,
  • 4 dl tej,
  • 1 csomag vaníliás cukor,
  • 1 lekváros piskótatekercs,
  • gyümölcs vagy kompót.

Gyümölcsös túrótorta elkészítése

  1. A zselatint beáztatjuk 2 dl hideg tejbe, a maradék tejet pedig felforraljuk, amit a tejbe áztatott zselatinhoz öntünk.
  2. Közben a túrót, porcukrot, vajat, vaníliás cukrot egyenletesen simára keverjük, majd hozzáadjuk a zselatinos tejet.
  3. Egy kapcsos, kör alakú tortaformát kibélelünk folpackkal, és felszeletelt piskótatekerccsel körbetesszük az oldalát.
  4. A túrós massza felét beleöntjük, rászeljük a gyümölcsöket, majd ráöntjük a maradék masszát.
  5. Tetejét piskótatekerccsel kirakjuk, ha elkészült a finom édes torta, akkor ez a réteg kerül majd alulra.
  6. Fóliával letakarva 3-4 órára hűtőbe tesszük, majd levesszük a fóliát, és tányérra borítjuk.
  7. Hidegen kínáljuk!

Így lesz még finomabb a hideg túrótorta

A kész süti tetejét díszítheted friss gyümölccsel, kompóttal ízlés szerint. Mi nem tettük, mert elegendő gyümölcs van a belsejében.

Ha biztos akarsz lenni abban, hogy kellően összeállt a zselatinnal készített tortamassza, akkor egy nappal fogyasztás előtt készítsd el a túrótortát, majd pihentesd a hűtőben. Így lesz igazán kemény és az ízek is jobban összeérnek.

A túrós massza összeállításakor az szokott a legnagyobb gond lenni, hogy elég nehéz egyenletesre elkeverni. Ennek elsősorban az az oka, hogy a vajat és a túrót is közvetlenül a felhasználás előtt veszed ki a hűtőszekrényből. Ha szobahőmérsékletűek az alapanyagok, akkor hidd el, könnyebben simára tudod dolgozni a masszát.

A gyümölcsös túrótorta receptjének nagy előnye, hogy nem kell az elkészítéséhez a sütőt bekapcsolni! Próbáld ki, hidd el, megéri!

Gyümölcsös túrótorta | Kedvenc-receptek.hu

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

2 × kettő =