A hideg gyümölcsös túrótorta őszibarackkal, őszibarack kompóttal, vagy ízlés szerinti más gyümölccsel/kompóttal is készíthető. Sütés nélkül készíthető édes sütemény, különösen meleg nyári napokon üdítő édesség!
Ahhoz, hogy megfelelően összeálljon, ebben a receptben zselatinnal készül a túrótorta. Az alapját és az oldalát lekváros piskótatekercs adja, ehhez adjuk a gyümölcsös, túrós masszát. A hivatkozásra kattintva a megnézheted hogyan készül a lekváros piskótatekercs, melynek az elkészítését ott részletesen leírtuk!
Mindent részletesen leírtunk a receptben, elhibázhatatlan süti recept, amit ráadásul még sütni sem kell!
Gyümölcsös túrótorta hozzávalói, elkészítése
Hozzávalók
- 25 dkg túró,
- 20 dkg porcukor,
- 10 dkg vaj,
- 2 dkg zselatin,
- 4 dl tej,
- 1 csomag vaníliás cukor,
- 1 lekváros piskótatekercs,
- gyümölcs vagy kompót.
Gyümölcsös túrótorta elkészítése
- A zselatint beáztatjuk 2 dl hideg tejbe, a maradék tejet pedig felforraljuk, amit a tejbe áztatott zselatinhoz öntünk.
- Közben a túrót, porcukrot, vajat, vaníliás cukrot egyenletesen simára keverjük, majd hozzáadjuk a zselatinos tejet.
- Egy kapcsos, kör alakú tortaformát kibélelünk folpackkal, és felszeletelt piskótatekerccsel körbetesszük az oldalát.
- A túrós massza felét beleöntjük, rászeljük a gyümölcsöket, majd ráöntjük a maradék masszát.
- Tetejét piskótatekerccsel kirakjuk, ha elkészült a finom édes torta, akkor ez a réteg kerül majd alulra.
- Fóliával letakarva 3-4 órára hűtőbe tesszük, majd levesszük a fóliát, és tányérra borítjuk.
- Hidegen kínáljuk!
Így lesz még finomabb a hideg túrótorta
A kész süti tetejét díszítheted friss gyümölccsel, kompóttal ízlés szerint. Mi nem tettük, mert elegendő gyümölcs van a belsejében.
Ha biztos akarsz lenni abban, hogy kellően összeállt a zselatinnal készített tortamassza, akkor egy nappal fogyasztás előtt készítsd el a túrótortát, majd pihentesd a hűtőben. Így lesz igazán kemény és az ízek is jobban összeérnek.
A túrós massza összeállításakor az szokott a legnagyobb gond lenni, hogy elég nehéz egyenletesre elkeverni. Ennek elsősorban az az oka, hogy a vajat és a túrót is közvetlenül a felhasználás előtt veszed ki a hűtőszekrényből. Ha szobahőmérsékletűek az alapanyagok, akkor hidd el, könnyebben simára tudod dolgozni a masszát.
A gyümölcsös túrótorta receptjének nagy előnye, hogy nem kell az elkészítéséhez a sütőt bekapcsolni! Próbáld ki, hidd el, megéri!