Gesztenyés és túrós bejgli

A kedvenc receptek közé már elhelyeztük a diós bejgli receptjét. Mivel karácsonykor nem mindenki a hagyományos süteményeket süti, most közzé tesszük a gesztenyés, túrós bejglit. Ennek a tésztája is másképp készül, mint az előző receptben írtuk! Természetesen vagy az egyik, vagy a másik tölteléket válasszuk!

Gesztenyés és túrós bejgli hozzávalók

6 db fél kg-os bejglihez

  • 1 kg liszt,
  • 40 dkg vaj,
  • 10 dkg porcukor,
  • 2 dkg só,
  • 3 dl tej,
  • 2 tojássárgája,
  • 3 dkg élesztő.

Gesztenyés töltelék – 2db fél kg-os bejglihez

  • 46 dkg gesztenyemassza,
  • fél dl rum,
  • 4 dkg mazsola

Túrótöltelék – 2db fél kg-os bejglihez

  • 30 dkg túró,
  • 10 dkg porcukor,
  • 4 dkg búzadara,
  • 3 tojássárgája,
  • 2 csomag vaníliás cukor,
  • 4 dkg mazsola,
  • fél citrom héja.

Gesztenyés és túrós bejgli recept

  1. A langyos tej felébe (1,5 dl) beletesszük az élesztőt, de nem futtatjuk fel, csak elkeverjük.
  2. A lisztet vajjal elmorzsoljuk, majd beletesszük a porcukrot, a sót, a tojássárgáját, összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a tejes élesztőt, végül a maradék tejjel összedolgozzuk.
  3. Hűtőbe tesszük pihentetni, amíg a tölteléket elkészítjük.
  4. A töltelék készítése nagyon egyszerű: jól összedolgozzuk a hozzávalókat!
  5. Ezután kinyújtjuk a tésztát, majd a töltelékkel megtöltjük és feltekerjük.
  6. A bejglit először tojássárgájával megkenjük, száradni hagyjuk, utána bekenjük tojásfehérjével és hideg helyen szárítjuk,majd sütjük.
Karácsonykor az ünnepi asztal süteményes táljára javasoljuk.
Bizonyára észrevetted, hogy a töltelék hozzávalóit 2-2 bejglihez, a tésztáét pedig 6 darabhoz adtuk meg. Van ötleted a maradék két bejgli megtöltéséhez?

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

3 × három =