Gesztenyés mignon

Golyó alakú mignonokat formálunk az előzőleg elkészített gesztenyés masszából, amit aztán csokoládémázban is megforgatunk! Kész is a finom, könnyen elkészíthető vendégváró édesség.

Kókuszcsemege sütés nélkül

Hozzávalók

  • 1/4 kg: kristálycukor,
  • 1/4 kg főtt gesztenye,
  • 8 dkg mandula,
  • tej.

A vendégváró gesztenyés mignon elkészítése

  • A cukrot kevés tejjel leöntjük és felforraljuk.
  • Hozzáadjuk a főtt, áttört gesztenyét, a hámozott, darált mandulát, összekeverjük, majd levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk.
  • Golyókat formálunk, csokoládéban megforgatjuk és mignon papírba rakjuk.
  • A csokoládémázhoz 10 dkg porcukorral, 8 dkg reszelt csokoládéval és 2-3 kanál vízzel folytonos keverés mellett sűrű pépet készítünk.

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

1 + tizennyolc =