Golyó alakú mignonokat formálunk az előzőleg elkészített gesztenyés masszából, amit aztán csokoládémázban is megforgatunk! Kész is a finom, könnyen elkészíthető vendégváró édesség.
Hozzávalók
- 1/4 kg: kristálycukor,
- 1/4 kg főtt gesztenye,
- 8 dkg mandula,
- tej.
A vendégváró gesztenyés mignon elkészítése
- A cukrot kevés tejjel leöntjük és felforraljuk.
- Hozzáadjuk a főtt, áttört gesztenyét, a hámozott, darált mandulát, összekeverjük, majd levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk.
- Golyókat formálunk, csokoládéban megforgatjuk és mignon papírba rakjuk.
- A csokoládémázhoz 10 dkg porcukorral, 8 dkg reszelt csokoládéval és 2-3 kanál vízzel folytonos keverés mellett sűrű pépet készítünk.
Ez teszik, ezt megosztom!