A gesztenyés krémes az egyik legfinomabb karácsonyi desszert, amit valaha szerencsém volt megkóstolni. Az elkészítéssel sem kell sokat bajlódni, mivel ez a süti sütés nélkül készül.
Miért mondom, hogy egyszerű elkészíteni? Mert a legbonyolultabb az egész desszert elkészítésében talán az, amikor a habot és a krémet felkened a tésztára. A gesztenyemasszából készült krém elkészítése pedig pofon egyszerű!
A kész, három rétegű (tészta, krém, hab) gesztenyés krémest mi nem díszítettük, de a recept alatt adok pár tippet, hogy te mivel dobhatod fel a süti tetejét.
Gesztenyés krémes sütés nélkül, egyszerűen
Elkészítheted torta- (kör), vagy tepsi formában is, rajtad áll. Én egy 25×37 cm-es, lapos tepsit használtam.
Hozzávalók a tésztához
- 25 dkg darált keksz
- 50 dkg gesztenyemassza
- 1 evőkanál rumaroma (ízlés szerint)
- 5 dkg margarin
Hozzávalók a krémhez és a habhoz
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 20 dkg margarin
- 10 dkg kristálycukor
- 500 ml habtejszín
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 csomag habfixáló
Elkészítés: lépésről lépésre
- Kezd a tésztával a krémes süti sütés nélküli elkészítését, ehhez először olvaszd fel a margarint.
- A darált kekszet dolgozd össze a gesztenyemasszával, a felolvasztott margarinnal és a rumaromával.
- Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral, és a gesztenyés krémes tésztáját egyenletesen nyomkodd szét benne.
- A pudingot a tejjel és a vaníliás cukorral közepes lángon, folyton kevergetve főzd meg. A lényeg, hogy csomómentes, kemény krémet készíts.
- Hagyd hűlni kicsit a pudingot, addig a margarint keverd ki habosra a cukorral, végül add hozzá a pudingot.
- Kend a krémet a gesztenyés tészta tetejére.
- Verd fel a tejszínhabot a habfixálóval és óvatosan kend a süti tetejére. (Egy csomag habfixáló is elég, de ha kettőt teszel bele, könnyebb lesz felszeletelni a süteményt.)
- Ha nem díszíted a tetejét, akkor készen is vagy. Tedd a hűtőszekrénybe és egy-két óra múlva már szeletelheted is.
Mi kerüljön a gesztenyés krémes tetejére?
Ahogy látod a fotókon, a három rétegű gesztenyés krémes önmagában is gusztusos, ám sokan díszítik a tetejét.
Jól mutat a fehér habon az egyszerűen ráhintett reszelt étcsokoládé, vagy akár a sima kakaópor is.
Kipróbálhatod a színes cukorgyöngyöket díszítésül, a gyerekek biztosan örülnek majd neki.
A gesztenyemasszából nyomhatsz gesztenyés csíkokat, melyeket különböző formában helyezhetsz el a habos süti tetőn. Vagy gesztenyemassza reszelékkel szórhatod meg a krémes tetejét.
Az utolsó tippem nem más, mint amit a fantáziaszelet készítése során is alkalmaztam: étcsokoládét gőz fölött olajjal olvassz meg, majd csurgasd a süti tetejére.
Így készül a gesztenyés krémes sütés nélkül. A recept alatt tippeket is kaptál arra, hogyan tudod feldíszíteni ezt az édes süteményt.
Összefoglaló
Gesztenyés krémes süti recept
Sütés nélkül készül a gesztenyés krémes süti. Nézd meg a receptet a pontos mennyiségekért és az elkészítés részletes leírásáért!
Típus: Desszert, Sütemény
Nemzeti konyha: Magyar
Kulcsszavak: Gesztenyés
Előkészítési idő: PT30M
Összes idő: PT30M
Hozzávalók:
- darált keksz
- gesztenyemassza
- rumaroma
- margarin
- kristálycukor
- habtejszín
- vaníliás cukor
- habfixáló
Recept útmutatások: Ha gesztenyés sütemény receptet keresel, ami gesztenyemasszából készült, akkor ne keress tovább! Hiszen megtaláltad azt a süteményt, aminek az elkészítéséhez még a sütős sem kell bekapcsolni.
4.86
Ha tetszett a recept, oszd meg a közösségi oldaladon. Hadd ismerjék meg a barátaid is!