Eszterházy torta

Eszterházy tortaA recept szerint mandulával készül az Eszterházy torta, ám vannak akik – köztük mi is – dióval készítik. A tetejét csokoládéba félig belemártott, fél dióval díszítettük!

Eszterházy torta hozzávalói, elkészítése

Karácsonyi ajándékötletek: mit vegyél egy férfinak?

Eszterházy torta

Hozzávalók

Tészta

  • 15 dkg cukor,
  • 12 dkg darált mandula,
  • 5 dkg liszt,
  • 5 tojásfehérje.

Krémhez

  • 12 dkg cukor,
  • 4 tojássárgája,
  • 3 dl tej,
  • 1 tasak vaníliás cukor,
  • 25 dkg vaj,
  • 2 evőkanál vanília ízű pudingpor.

Eszterházy torta elkészítése

  1. A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk, majd lassan kevergetve hozzáadjuk a lisztet és a darált mandulát.
  2. A masszából kiolajozott, lisztezett sütőlemezen tortalapokat sütünk.
  3. A pudingport tűzálló tálba tesszük, beletesszük a tojássárgákat, kevés tejet és habverővel simára keverjük.
  4. A maradék tejet felforraljuk és gyors kevergetés mellett ráöntjük a simára kevert pudingporra.
  5. Lassú tűzön besűrítjük, majd hozzá keverjük a cukrot és a vaníliás cukrot.
  6. A krémet teljesen lehűtjük.
  7. A vajat habosra keverjük, és a kihűlt krémet hozzáadjuk.
  8. Az így elkészült krémmel megkenjük a tésztalapokat és a hűtőszekrénybe tesszük.
  9. A díszítést egyedileg oldjuk meg! Ötlet: fél tojásfehérjét porcukorral kikeverünk, majd bevonjuk a torta tetejét.
  10. Félig olvasztott csokiba mártott dióval, vagy más szárított gyümölccsel díszítjük.

Ez teszik, ezt megosztom!

TopMark webáruház

Szólj hozzá!

egy × 2 =

Forró levegős sütő, prémium kategória:

Cosori webáruház