Fahéjas szilvás pite

A fahéjas szilvás pite egy egyszerű szilvás sütemény, melynek van egy apró trükkje: ha szilva helyett sárgabarackot, vagy meggyet használunk az elkészítéséhez, akkor egyenértékű, finom édes süteményt kapunk!


Segítünk neked ajándékot választani. Kattints ide!


Aki tett el télire kimagozott szilvát, meggyet, vagy sárgabarackot a fagyasztóba, az az év bármely szakában elkészítheti, ugyan olyan finom lesz a sütije, mintha friss gyümölcsből készült volna.

A receptben elhelyeztünk pár képet, így a pontos mennyiségekkel, a részletes leírás alapján akár kezdő háziasszonyok is bátra nekiláthatnak, szinte garantált a siker!

Fahéjas szilvás pite recept

Hozzávalók

  • fél kilogramm szilva (sárgabarack, meggy),
  • 10 dkg vaj,
  • 30 dkg porcukor,
  • 1 zacskó vaníliás cukor,
  • 4 tojássárgája,
  • 16 dkg liszt,
  • fél csomag sütőpor,
  • 4 tojásfehérje,
  • őrölt fahéj
  • zsír.

A fahéjas szilvás süti elkészítése ennyire egyszerű – lépésről lépésre megmutatom

  1. A szilvát alaposan megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk.
  2. A vajat összekeverjük 20 dkg porcukorral, a vaníliás cukorral, és a 4 tojás sárgájával.
  3. A sütőport összekeverjük a liszttel és hozzá adjuk a krémhez.
  4. A négy tojás fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan belekeverjük a tésztába.

    Fahéjas szilvás pite: a tojásfehérje habot és a lisztes krémet óvatosan keverjük össze!
    A tojásfehérje habot és a lisztes krémet óvatosan keverjük össze!
  5. A sütőpapírral kibélelt (vagy zsírozott, lisztezett) tepsibe öntjük az összekevert tésztát, egyenletesre simítjuk és kirakjuk a tetejét kimagozott, félbevágott szilvával.

    Fahéjas szilvás pite: a tésztát elsimítjuk a tepsiben, rápakoljuk a magozott, felezett szilvát
    A tésztát elsimítjuk a tepsiben, rápakoljuk a magozott, felezett szilvát
  6. Ezután a szilvás pite tetejét megszórjuk fahéjas porcukorral.

    Fahéjas szilvás pite: a fahéjat belekeverjük a porcukorba és ezzel szórjuk meg a szilvás süti tetejét
    A fahéjat belekeverjük a porcukorba és ezzel szórjuk meg a szilvás süti tetejét
  7. 180 fokos sütőben légkeveréses fokozaton kb.: 30 percig sütjük.

Amikor elkészült és kihűlt a fahéjas szilvás pite, ízlés szerint szeleteljük fel és desszertként tálaljuk. Látható, hogy a képekkel illusztrált recept alapján egyszerűen és hamar elkészíthető édességről van szó, és nem is kell hozzá sok minden, így váratlan vendégeknek is gyorsan elkészíthető.

Kész az egyszerű szilvás sütemény:

Fahéjas szilvás pite: így néz ki, amikor kivesszük a sütőből.
Fahéjas szilvás pite: így néz ki, amikor kivesszük a sütőből.

Aggodalomra semmi ok, a süti kényelmesen és szépen kivágható a tepsiből, főleg ha sütőpapírral kibéleltük sütés előtt. Ahogy az a recept tetején lévő képen is látható.

Összefoglaló

Fahéjas szilvás pite | Egyszerű szilvás sütemény

Az egyszerű szilvás pite egy gyorsan süthető finom sütemény, melyet akár váratlan vendégeinknek is elkészíthetünk. A recept pontos mennyiségekkel, képekkel és érthető, részletes leírással segíti az elkészítést.

Típus: desszert, sütemény, süti

Nemzeti konyha: Magyar

Kulcsszavak: pite

Előkészítési idő: PT20M

Főzési idő: PT30M

Összes idő: PT50M

Hozzávalók:

  • szilva
  • tojás
  • margarin
  • liszt
  • őrölt fahéj
  • sütőpor
  • zsír

Recept útmutatások: A fahéjas szilvás pite egy egyszerű szilvás sütemény, melynek van egy apró trükkje: ha szilva helyett sárgabarackot, vagy meggyet használunk az elkészítéséhez, akkor egyenértékű, finom édes süteményt kapunk!

Szerkesztő Értékelése:
4.55

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

négy × kettő =

Forró levegős sütő, prémium kategória:

Cosori webáruház