A fahéjas szilvás pite egy egyszerű szilvás sütemény, melynek van egy apró trükkje: ha szilva helyett sárgabarackot, vagy meggyet használunk az elkészítéséhez, akkor egyenértékű, finom édes süteményt kapunk!
Aki tett el télire kimagozott szilvát, meggyet, vagy sárgabarackot a fagyasztóba, az az év bármely szakában elkészítheti, ugyan olyan finom lesz a sütije, mintha friss gyümölcsből készült volna.
A receptben elhelyeztünk pár képet, így a pontos mennyiségekkel, a részletes leírás alapján akár kezdő háziasszonyok is bátra nekiláthatnak, szinte garantált a siker!
Fahéjas szilvás pite recept
Hozzávalók
- fél kilogramm szilva (sárgabarack, meggy),
- 10 dkg vaj,
- 30 dkg porcukor,
- 1 zacskó vaníliás cukor,
- 4 tojássárgája,
- 16 dkg liszt,
- fél csomag sütőpor,
- 4 tojásfehérje,
- őrölt fahéj
- zsír.
A fahéjas szilvás süti elkészítése ennyire egyszerű – lépésről lépésre megmutatom
- A szilvát alaposan megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk.
- A vajat összekeverjük 20 dkg porcukorral, a vaníliás cukorral, és a 4 tojás sárgájával.
- A sütőport összekeverjük a liszttel és hozzá adjuk a krémhez.
- A négy tojás fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan belekeverjük a tésztába.
A tojásfehérje habot és a lisztes krémet óvatosan keverjük össze! - A sütőpapírral kibélelt (vagy zsírozott, lisztezett) tepsibe öntjük az összekevert tésztát, egyenletesre simítjuk és kirakjuk a tetejét kimagozott, félbevágott szilvával.
A tésztát elsimítjuk a tepsiben, rápakoljuk a magozott, felezett szilvát - Ezután a szilvás pite tetejét megszórjuk fahéjas porcukorral.
A fahéjat belekeverjük a porcukorba és ezzel szórjuk meg a szilvás süti tetejét - 180 fokos sütőben légkeveréses fokozaton kb.: 30 percig sütjük.
Amikor elkészült és kihűlt a fahéjas szilvás pite, ízlés szerint szeleteljük fel és desszertként tálaljuk. Látható, hogy a képekkel illusztrált recept alapján egyszerűen és hamar elkészíthető édességről van szó, és nem is kell hozzá sok minden, így váratlan vendégeknek is gyorsan elkészíthető.
Kész az egyszerű szilvás sütemény:
Aggodalomra semmi ok, a süti kényelmesen és szépen kivágható a tepsiből, főleg ha sütőpapírral kibéleltük sütés előtt. Ahogy az a recept tetején lévő képen is látható.
Összefoglaló
Fahéjas szilvás pite | Egyszerű szilvás sütemény
Az egyszerű szilvás pite egy gyorsan süthető finom sütemény, melyet akár váratlan vendégeinknek is elkészíthetünk. A recept pontos mennyiségekkel, képekkel és érthető, részletes leírással segíti az elkészítést.
Típus: desszert, sütemény, süti
Nemzeti konyha: Magyar
Kulcsszavak: pite
Előkészítési idő: PT20M
Főzési idő: PT30M
Összes idő: PT50M
Hozzávalók:
- szilva
- tojás
- margarin
- liszt
- őrölt fahéj
- sütőpor
- zsír
Recept útmutatások: A fahéjas szilvás pite egy egyszerű szilvás sütemény, melynek van egy apró trükkje: ha szilva helyett sárgabarackot, vagy meggyet használunk az elkészítéséhez, akkor egyenértékű, finom édes süteményt kapunk!
4.55