Diós-lekváros rácsos linzer

A diós-lekváros rácsos linzer recept alapja a finom házi lekvár és a darált dió. Ízekben nagyon hasonlít a lekváros-diós pávaszem süteményre, melyben szintén ez a két hozzávaló a lényeg.

A diós rácsos sütinek számtalan variációja létezik, ez most a habos verzió, azaz a dió egy könnyű tojásfehérje habba keverve kerül fel a linzer tésztára.

Diós-lekváros rácsos linzer recept

Érthetően próbálom leírni a receptet, úgy, ahogy én készítettem. Ha követed a lépéseket, egyszerűen el tudod majd készíteni Te is. Kezdjük a hozzávalókkal:

Hozzávalók a linzer tésztához

  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 3 tojássárgája
  • 1 citrom leve

Hozzávalók a töltelékhez

  • sárgabaracklekvár
  • 3 tojásfehérje
  • 1 csipet só
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg darált dió
  • 1 citrom reszelt héja

Diós-lekváros rácsos linzer elkészítése

  1. A tészta elkészítésével kezd, szitáld át a lisztet, keverd bele a sütőport.
  2. A sütőporos lisztet morzsold el, majd a többi hozzávalóval gyúrd össze a tésztát.
  3. Ha jól összedolgoztad, kb.: 15-20 percre tedd a hűtőszekrénybe. Amíg a tészta pihen, készítsd el a diós-lekváros rácsos linzer töltelékét.
  4. Verd fel keményre a tojásfehérjét egy csipet sóval és a porcukorral, majd lazán keverd hozzá a darált diót és a citrom reszelt héját.
  5. Vedd ki a hűtőszekrényből a linzertésztát, vedd kétfelé. Közben kapcsold be a sütőt 180°C-ra.
  6. Fele tésztát sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe tedd, kend meg a sárgabaracklekvárral, simítsd rá a diós habot. (Az én tepsim ehhez a mennyiséghez 18×34 cm-es).
  7. A maradék tésztából sodorj pálcikákat és rácsozd be vele a sütemény tetejét.
  8. A 180°C-ra előmelegített sütőben, alsó-felső állásban süsd szép barnára. A diós rácsos süti sütési ideje kb.: 30 perc.
  9. A süteményt akkor szeld fel és akkor tálald, amikor már kihűlt. A szeletelésnél vigyázz, mert a késsel összetörheted a habot! Nekem egy „recés” késsel, viszonylag jól ment a szeletelés.

Jó étvágyat kívánok a süteményhez, ami bekerült a legjobb süti receptek közé!

Diós-lekváros rácsos linzer recept

Ha tetszett a recept, kérlek oszd meg a közösségi oldaladon, hadd ismerjék meg a barátaid is!

Összefoglaló

Diós-lekváros rácsos linzer recept (Diós rácsos)

A diós-lekváros rácsos linzer recept alapja a finom házi lekvár és a darált dió. Nézd meg a habos, könnyű diós rácsos részletes receptjét!

Típus: Desszert, édes süti

Nemzeti konyha: Magyar

Előkészítési idő: PT30M

Főzési idő: PT30M

Összes idő: PT1H

Hozzávalók:

  • liszt
  • sütőpor
  • porcukor
  • margarin
  • 1 citrom leve
  • tojásfehérje
  • sárgabaracklekvár
  • darált dió
  • 1 citrom reszelt héja

Recept útmutatások: A tésztát megkened a diós-lekváros krémmel, majd a tészta másik feléből csíkokat sodorsz és azt teszed rácsosan a tetejére. Mindenki imádni fogja!

Szerkesztő Értékelése:
4.85

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

tizenhárom + 8 =