Diós kalács recept

Kelt tésztából készült édesség a diós kalács. Ahogy közeledik a karácsony, úgy lesz egyre fontosabb egy-egy finom ünnepi sütemény receptje, érdemes ezt a leírást jól megjegyezni, vagy elmenteni a kedvencek közé!

Egy egyszerű kalács recept, melyből ilyen finom karácsonyi sütemény lesz:
Aranybarnára sült diós kalács

Diós kalács

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 3 tojás sárgája
  • 10 dkg porcukor
  • 2 evőkanál olaj
  • 3 dl tej
  • csipetnyi só
  • 25 dkg darált dió
  • 10 dkg cukor

Elkészítése

  1. A lisztet 2 tojás sárgájával, olajjal, egy csipet sóval, porcukorral élesztővel és a tejjel elkeverjük, megdagasztjuk.
  2. Letakarva egy órán keresztül hagyjuk, hogy megkeljen a tészta.
  3. Belisztezett gyúrófelületen kb.: 1 cm vastagra nyújtjuk és megszórjuk a cukorral összekevert dióval.
  4. Ezután feltekerjük és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, sütés előtt még fél órát kelesztjük.
  5. Megkenjük a tetejét egy tojás elkevert sárgájával és 180 fokon nagyjából fél óra alatt aranybarnára sütjük.

Egy finom, foszlós, diós kalács az ünnepekre? Én megenném akár minden nap is…
Finom, foszlós diós kalács

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

öt × 3 =