A csúsztatott palacsintatorta készítésének titka a tésztájában rejlik és abban, hogy csak egyik oldalát sütjük meg. Lássuk miképp!
Csúsztatott palacsintatorta hozzávalói, elkészítése
Hozzávalók
10 dkg vaj,
4 dl tej,
30 dkg liszt,
5 tojás,
2 dl tejszín,
15 dkg porcukor,
vaníliás cukor.
Csúsztatott palacsintatorta elkészítése
- A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből 10 dkg porcukorral kemény habot verünk.
- Nagyméretű habüstben habosra keverjük a tojássárgáját a maradék cukorral, vaníliás cukorral és a vajjal.
- Hozzáöntjük a lisztet, a tejet,a tejszínt és a kemény tojáshabot.
- Vajon megsütjük a palacsinta egyik oldalát, tányérra rakjuk, a nyers felületét bőven meghintjük édes kakaóporral, majd rátesszük a következő palacsintát.
- Kb: 5 palacsintát rakunk egymásra így, de a legfelsőnek mindkét oldalát megsütjük!
- Kakaóporral ezt is megszórjuk és 120 fokos sütőben összesütjük a palacsintákat.
Kép, recept: Arató Cipra, Harka. Köszönjük!