Csúsztatott palacsintatorta

Csúsztatott palacsintatortaA csúsztatott palacsintatorta készítésének titka a tésztájában rejlik és abban, hogy csak egyik oldalát sütjük meg. Lássuk miképp!

Csúsztatott palacsintatorta hozzávalói, elkészítése

Hozzávalók

10 dkg vaj,
4 dl tej,
30 dkg liszt,
5 tojás,
2 dl tejszín,
15 dkg porcukor,
vaníliás cukor.

Csúsztatott palacsintatorta elkészítése

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből 10 dkg porcukorral kemény habot verünk.
  2. Nagyméretű habüstben habosra keverjük a tojássárgáját a maradék cukorral, vaníliás cukorral és a vajjal.
  3. Hozzáöntjük a lisztet, a tejet,a tejszínt és a kemény tojáshabot.
  4. Vajon megsütjük a palacsinta egyik oldalát, tányérra rakjuk, a nyers felületét bőven meghintjük édes kakaóporral, majd rátesszük a következő palacsintát.
  5. Kb: 5 palacsintát rakunk egymásra így, de a legfelsőnek mindkét oldalát megsütjük!
  6. Kakaóporral ezt is megszórjuk és 120 fokos sütőben összesütjük a palacsintákat.

Kép, recept: Arató Cipra, Harka. Köszönjük!

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

2 − 1 =