A tésztát először megfőzzük, majd kiszaggatjuk, megsütjük, végül csokoládéöntettel kínáljuk. A részletes recept:
Hozzávalók
- 1,5 dl víz,
- 12 dkg vaj,
- 2 dkg cukor,
- 18 dkg liszt,
- 8 tojás,
- 2 tasak vaníliás cukor,
- só.
Süssünk csokisfánkot!
- A vizet a vajjal, a cukorral, csipetnyi sóval felforraljuk.
- Állandóan kevergetve hozzáadjuk a lisztet, és addig kevergetjük, amíg a tészta az edény falától elválik.
- A tűzről levével egyenként belekeverjük a tojásokat.
- Evőkanállal dió nagyságú golyókat szaggatunk belőle, és nem túl forró olajban pirosra sütjük.
- Vaníliás cukorral meghintjük, és külön csokoládé öntetet kínálunk hozzá.
Ez teszik, ezt megosztom!