Csokisfánk

A tésztát először megfőzzük, majd kiszaggatjuk, megsütjük, végül csokoládéöntettel kínáljuk. A részletes recept:

 

Hozzávalók

 

  • 1,5 dl víz,
  • 12 dkg vaj,
  • 2 dkg cukor,
  • 18 dkg liszt,
  • 8 tojás,
  • 2 tasak vaníliás cukor,
  • só.

 

Süssünk csokisfánkot!

 

  1. A vizet a vajjal, a cukorral, csipetnyi sóval felforraljuk.
  2. Állandóan kevergetve hozzáadjuk a lisztet, és addig kevergetjük, amíg a tészta az edény falától elválik.
  3. A tűzről levével egyenként belekeverjük a tojásokat.
  4. Evőkanállal dió nagyságú golyókat szaggatunk belőle, és nem túl forró olajban pirosra sütjük.
  5. Vaníliás cukorral meghintjük, és külön csokoládé öntetet kínálunk hozzá.

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

14 − négy =