Quantcast

Csokisfánk

A tésztát először megfőzzük, majd kiszaggatjuk, megsütjük, végül csokoládéöntettel kínáljuk. A részletes recept:

 

Hozzávalók

 

  • 1,5 dl víz,
  • 12 dkg vaj,
  • 2 dkg cukor,
  • 18 dkg liszt,
  • 8 tojás,
  • 2 tasak vaníliás cukor,
  • só.

 

Süssünk csokisfánkot!

 

  1. A vizet a vajjal, a cukorral, csipetnyi sóval felforraljuk.
  2. Állandóan kevergetve hozzáadjuk a lisztet, és addig kevergetjük, amíg a tészta az edény falától elválik.
  3. A tűzről levével egyenként belekeverjük a tojásokat.
  4. Evőkanállal dió nagyságú golyókat szaggatunk belőle, és nem túl forró olajban pirosra sütjük.
  5. Vaníliás cukorral meghintjük, és külön csokoládé öntetet kínálunk hozzá.

Ez teszik, ezt megosztom!

TopMark webáruház

Szólj hozzá!

18 − 10 =

Forró levegős sütő, prémium kategória:

Cosori webáruház