Cseh fánk, vagy más néven tarkedli

A cseh fánk elkészítéséhez létezik külön tarkedli sütő, de kisüthető a háztartásokban gyakoribb tükörtojás sütőben, vagy sima palacsintasütőben is. Csak azért, mert nincs tarkedli sütőd, ne mulaszd el ezt az omlós, finom fánkot elkészíteni!


Segítünk neked ajándékot választani. Kattints ide!


Jó hír a fánk kedvelőinek! Nem csak farsangi fánk van a világon! Itt van ez a cseh fánk. Nem egyszerű, ám annál finomabb süti, amit felfuttatott élesztővel készítünk.

Próbáld ki a tarkedli receptünket, szerintem meg fogod kedvelni!

Tarkedli hozzávalók

  • 28 dkg liszt,
  • 5 dkg vaj,
  • 2 tojás,
  • 2 cl rum,
  • 3 dkg porcukor,
  • 2 dkg élesztő,
  • 4 dl tej,
  • 20 dkg baracklekvár,
  • só,
  • olaj a sütéshez.

Cseh fánk recept

  1. A vajat a tojássárgájával elkeverjük, beletesszük a rumot és a cukrot, csipetnyi sót, a tejben feloldott élesztőt, majd hozzáadjuk a lisztet.
  2. Annyi tejet adunk hozzá, hogy sűrű palacsintatészta szerű masszát kapjunk.
  3. Végül belekeverjük a kemény habbá vert fehérjét.
  4. A tükörtojássütő mindegyik mélyedésébe kicsi olajat teszünk, és a megkelt tésztából mindkét mélyedésbe teszünk.
  5. Lassan sütjük, amikor egyik oldala pirosra sült, megfordítjuk, ezután papírtörlőre kiszedjük.
  6. Egyet-egyet a baracklekvárral összeragasztunk, és porcukorral meghintve tálaljuk.

Természetesen tálalhatjuk a cseh fánkot külön a lekvártól, vagy más – például csokoládé – öntettel.

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

három × 2 =

Forró levegős sütő, prémium kategória:

Cosori webáruház