Cseh fánk, vagy más néven tarkedli

A cseh fánk elkészítéséhez létezik külön tarkedli sütő, de kisüthető a háztartásokban gyakoribb tükörtojás sütőben, vagy sima palacsintasütőben is. Csak azért, mert nincs tarkedli sütőd, ne mulaszd el ezt az omlós, finom fánkot elkészíteni!

Jó hír a fánk kedvelőinek! Nem csak farsangi fánk van a világon! Itt van ez a cseh fánk. Nem egyszerű, ám annál finomabb süti, amit felfuttatott élesztővel készítünk.

Próbáld ki a tarkedli receptünket, szerintem meg fogod kedvelni!

Tarkedli hozzávalók

  • 28 dkg liszt,
  • 5 dkg vaj,
  • 2 tojás,
  • 2 cl rum,
  • 3 dkg porcukor,
  • 2 dkg élesztő,
  • 4 dl tej,
  • 20 dkg baracklekvár,
  • só,
  • olaj a sütéshez.

Cseh fánk recept

  1. A vajat a tojássárgájával elkeverjük, beletesszük a rumot és a cukrot, csipetnyi sót, a tejben feloldott élesztőt, majd hozzáadjuk a lisztet.
  2. Annyi tejet adunk hozzá, hogy sűrű palacsintatészta szerű masszát kapjunk.
  3. Végül belekeverjük a kemény habbá vert fehérjét.
  4. A tükörtojássütő mindegyik mélyedésébe kicsi olajat teszünk, és a megkelt tésztából mindkét mélyedésbe teszünk.
  5. Lassan sütjük, amikor egyik oldala pirosra sült, megfordítjuk, ezután papírtörlőre kiszedjük.
  6. Egyet-egyet a baracklekvárral összeragasztunk, és porcukorral meghintve tálaljuk.

Természetesen tálalhatjuk a cseh fánkot külön a lekvártól, vagy más – például csokoládé – öntettel.

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

három × négy =