Császárfánk serpenyőben sütve

A legtöbb császárfánk tepsiben készül, ám a mi sütink tükörtojássütőben fog megsülni. Két-két darabot aztán lekvárral összeragasztgatunk imígyen:

Császárfánk

Hozzávalók

  • 8 dkg vaj,
  • 10 dkg liszt,
  • fél rúd vanília,
  • 3 dl tej,
  • 4 tojás,
  • 1 dl olaj,
  • 5 dkg vaníliás cukor,
  • lekvár,
  • só.

Süssünk császárfánkot!

  1. Felhevítjük a vajat, hozzáadjuk a lisztet, és kevergetve átforrósítjuk, de nem pirítjuk meg.
  2. Vaníliás forró tejjel felengedjük, és állandóan keverve sűrűre főzzük.
  3. A tűzről levesszük, amikor kissé kihűlt, hozzáadjuk a cukrot, csipetnyi sót, és egyenként belekeverjük a tojássárgákat.
  4. Végül belekeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  5. A tükörtojássütőben kevés olajat hevítünk, a tésztából egy kanállal beleöntünk, és mindkét oldalán pirosra sütjük.
  6. Egyet-egyet lekvárral összeragasztunk, és vaníliás porcukorral meghintve kínáljuk.

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

kettő × 4 =