A legtöbb császárfánk tepsiben készül, ám a mi sütink tükörtojássütőben fog megsülni. Két-két darabot aztán lekvárral összeragasztgatunk imígyen:
Császárfánk
Hozzávalók
- 8 dkg vaj,
- 10 dkg liszt,
- fél rúd vanília,
- 3 dl tej,
- 4 tojás,
- 1 dl olaj,
- 5 dkg vaníliás cukor,
- lekvár,
- só.
Süssünk császárfánkot!
- Felhevítjük a vajat, hozzáadjuk a lisztet, és kevergetve átforrósítjuk, de nem pirítjuk meg.
- Vaníliás forró tejjel felengedjük, és állandóan keverve sűrűre főzzük.
- A tűzről levesszük, amikor kissé kihűlt, hozzáadjuk a cukrot, csipetnyi sót, és egyenként belekeverjük a tojássárgákat.
- Végül belekeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét.
- A tükörtojássütőben kevés olajat hevítünk, a tésztából egy kanállal beleöntünk, és mindkét oldalán pirosra sütjük.
- Egyet-egyet lekvárral összeragasztunk, és vaníliás porcukorral meghintve kínáljuk.