Charlotte royal torta

Charlotte royal tortaA Charlotte royal torta többféle gyümölccsel készülhet, a miénk őszibarackbefőttet tartalmaz. A lényegét ennek az édességnek a piskótatekercs, a baracklekvár és a vaníliás krém adja. Tortát sütni sosem könnyű, de megéri a fáradtság, ha örül neki az aprónép 🙂

Charlotte royal torta hozzávalói, elkészítése

Torta szelet

Hozzávalók

A piskótatekercshez

  • 4 tojásfehérje,
  • 1 csipet só,
  • 1 rúd vanília kikapart közepe,
  • 12,5 dkg cukor,
  • 1 kávéskanál sütőpor,
  • 4 tojássárgája,
  • 10 dkg liszt,
  • 1 csomag vaníliás pudingpor,
  • baracklekvár.

A krémhez

  • 6 lap fehér zselatin,
  • 2,5 dl fehérbor,
  • 10 dkg cukor,
  • 1 evőkanál citromlé,
  • 3,75 dl tejszín,
  • őszibarackbefőtt,

Egyéb

  • a tepsi és tortaforma kikenéséhez vaj,
  • sütőpapír.

Charlotte royal torta elkészítése

  1. Béleljünk ki egy tepsit vajazott sütőpapírral, és vajazzunk ki egy tortaformát.
  2. A sütőt melegítsük elő 220 fokra.
  3. A tojásfehérjét verjük fel a cukorral kemény habbá, keverjük bele a sót, a vaníliát, a tojássárgákat, és óvatosan a sütőporos-pudingporos lisztet.
  4. Az előmelegített sütőben süssük tűpróbáig, még melegen öntsük sütőpapírra, vagy konyharuhára, és tekerjük fel.
  5. Ha kihűlt, kenjük meg baracklekvárral, és újra tekerjük fel, szeletelve béleljük ki vele a tortaformát.
  6. Áztassuk hideg vízbe a zselatint.
  7. Forrósítsuk fel a bort a cukorral, meg a citromlével, és oldjuk fel benne a zselatint.
  8. A tejszínből verjünk kemény habot.
  9. Amint a krém zselés állagot kezd felvenni, keverjünk bele 2,5 dl tejszínt.
  10. A borkrémet töltsük a formába, fedjük le a megmaradt piskótaszeletekkel, és hagyjuk a krémet megdermedni.
  11. Borítsuk ki a formából, és díszítsük tejszínnel és barackkompóttal.

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

4 × egy =