A virslis zöldbabsaláta egy könnyű, nyári étel, olyan, amelyre a szervezetünknek a forró napokon szüksége van. Vitamindús, egészséges saláta recept.
Virslis zöldbabsaláta hozzávalók, elkészítése
Hozzávalók
- 50 dkg zöldbab,
- 4 paradicsom,
- 2 uborka,
- 4 főtt virsli,
- 2 főtt tojás,
- 1 csokor petrezselyem,
- 1 csokor újhagyma,
- 0,5 dl olívaolaj,
- salátaecet, mustár, bors, só.
A saláta elkészítése
- A zöldbabot sós vízben megfőzzük, majd a főzővízben hagyjuk kihűlni.
- A salátaöntethez az olívaolajat salátaecettel, sóval, borssal, mustárral ízesítjük és hozzáadjuk a finomra összevágott petrezselymet.
- A paradicsomot, hagymát, uborkát, virslit felszeleteljük, és lazán összekeverjük a leszűrt, szükségesre felszeletelt babbal, majd hozzá adjuk az öntetet.
- A tetejét szeletelt, főtt tojással díszítjük.