Könnyű étel a virslis saláta, csupa friss tavaszi zöldséghez keverjük a virslit. Egyszerű a recept, mert mindössze előkészítjük a hozzávalókat, összekeverjük, majd a fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Virslis saláta hozzávalói, elkészítése
Hozzávalók
- 2 pár virsli,
- 1 fejes saláta,
- 2 kígyóuborka,
- 1 csokor újhagyma,
- 2 zöldpaprika,
- petrezselyem zöldje,
- 3 evőkanál olívaolaj,
- 2 evőkanál almaecet,
- 1 gerezd fokhagyma,
- őrölt bors, só.
Virslis saláta elkészítése
- A virslit megfőzzük és felkarikázzuk.
- Az uborkát felkarikázzuk, enyhén sózzuk, félretesszük.
- A salátát leveleire szedjük, párat egészben félreteszünk, a többit apró darabokra tépjük.
- A hagymát felszeleteljük, a paprikát kettévágjuk, megtisztítjuk a magházától, majd metéltre szeljük.
- Salátástálba az olívaolajhoz almaecetet, zúzott fokhagymát vágott petrezselyemzöldet adunk.
- Megsózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd hozzá adjuk a kinyomkodott uborkát, a paprikát, a hagymát a salátát és a kihűlt virslit.
- Hűtőben tartjuk fogyasztásig.