A tojássaláta a húsvéti és a húsvét utáni időszak kedvenc étele lehet. Ebben az időszakban gyakrabban fogyasztunk tojásból készült ételeket, másrészt a locsolók által el nem vitt hímes tojások egyszerűen felhasználhatók egy finom saláta elkészítéséhez!
Ebben a salátában majonézt használunk, amit megvehetnénk a boltban is, de jobb, ha magunk készítjük. A tojássaláta receptjében azt is megtalálja, hogyan készítsen ízletes majonézt az ételekhez.
Tojássaláta hozzávalói, elkészítése
Hozzávalók
Tojássaláta
- 6 db főtt (hímes) tojás,
- 1 db kígyóuborka,
- 10 dkg gomba,
- 1 csokor retek,
- 1 fej saláta,
- ételízesítő.
Majonéz
- 1 dl olaj,
- 1 tojás sárgája,
- 2-3 evőkanál tejföl,
- 1 kávéskanál mustár,
- kevés citromlé,
- porcukor,
- só.
Tojássaláta elkészítése
- A felszeletelt gombát ételízesítős vízben puhára pároljuk.
- A tojásokat, az uborkát és a retket felkarikázzuk.
- A salátaleveleket salátás tálkákra rakjuk és a karikára vágott hozzávalókat és a gombát rétegesen elhelyezzük rajt.
- Legfelülre a tojáskarikák kerüljenek!
- A tojássárgájából, az olajból, a tejfölből majonézt keverünk, amit citromlével, mustárral kevés cukorral és sóval ízesítünk.
- A majonézt a salátástál tetejére öntjük, majd ízlés szerint őrölt borssal fűszerezzük.
Tipp √: Nem tudja mihez kezdjen a húsvéti maradékkal? A húsvéti tojást felhasználhatja ehhez a recepthez, a sonkát pedig akár a sonkával rakott palacsintához. Olvassa receptjeinket, talán Önnek is adunk egy-egy használható ötletet!