Tojássaláta

hímes tojás, főtt tojás, húsvéti tojás | kedvenc-receptek.huA tojássaláta a húsvéti és a húsvét utáni időszak kedvenc étele lehet. Ebben az időszakban gyakrabban fogyasztunk tojásból készült ételeket, másrészt a locsolók által el nem vitt hímes tojások egyszerűen felhasználhatók egy finom saláta elkészítéséhez!

Ebben a salátában majonézt használunk, amit megvehetnénk a boltban is, de jobb, ha magunk készítjük. A tojássaláta receptjében azt is megtalálja, hogyan készítsen ízletes majonézt az ételekhez.

Tojássaláta hozzávalói, elkészítése

Hozzávalók

Tojássaláta

  • 6 db főtt (hímes) tojás,
  • 1 db kígyóuborka,
  • 10 dkg gomba,
  • 1 csokor retek,
  • 1 fej saláta,
  • ételízesítő.

Majonéz

  • 1 dl olaj,
  • 1 tojás sárgája,
  • 2-3 evőkanál tejföl,
  • 1 kávéskanál mustár,
  • kevés citromlé,
  • porcukor,
  • só.

Tojássaláta elkészítése

  1. A felszeletelt gombát ételízesítős vízben puhára pároljuk.
  2. A tojásokat, az uborkát és a retket felkarikázzuk.
  3. A salátaleveleket salátás tálkákra rakjuk és a karikára vágott hozzávalókat és a gombát rétegesen elhelyezzük rajt.
  4. Legfelülre a tojáskarikák kerüljenek!
  5. A tojássárgájából, az olajból, a tejfölből majonézt keverünk, amit citromlével, mustárral kevés cukorral és sóval ízesítünk.
  6. A majonézt a salátástál tetejére öntjük, majd ízlés szerint őrölt borssal fűszerezzük.

Tipp √: Nem tudja mihez kezdjen a húsvéti maradékkal? A húsvéti tojást felhasználhatja ehhez a recepthez, a sonkát pedig akár a sonkával rakott palacsintához. Olvassa receptjeinket, talán Önnek is adunk egy-egy használható ötletet!

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

13 + 11 =

Scroll to top