Színes saláta receptünkhöz sokféle finom, friss tavaszi zöldséget használunk. Egy egészséges étel, melynek fő színeit a fekete olajbogyó, a lila hagyma és a piros paradicsom adja.
Színes saláta hozzávalók, elkészítése
Hozzávalók
- 2 db kisebb kígyóuborka,
- 1 db sárga tv-paprika,
- 2 nagy fej lila hagyma,
- 2 db paradicsom,
- 5 dkg fekete olajbogyó,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 6 evőkanál olívaolaj,
- 2 szál friss kakukkfű,
- 2 evőkanál őrölt koriander,
- 1 citrom leve,
- őrölt bors, só.
Színes saláta elkészítése
- Megmossuk és leszárítjuk a kígyóuborkát, a két végét levágjuk, felkarikázzuk.
- Megtisztítjuk a paprikát, eltávolítjuk a magházat és karikákra szeljük.
- A lila hagymát szeleteljük, karikákra szedjük.
- Apró darabokra vágjuk a paradicsomokat és a fokhagymagerezdeket.
- Felaprítjuk a kakukkfüvet és kb.: 20 percig az olívaolajban áztatjuk.
- Hozzáadjuk a citromlét, a koriander felét, a fokhagymát és sóval, borssal ízesítjük.
- Salátástálon szépen elrendezzük úgy, hogy a paradicsom és az olajbogyó középre és a tetejére kerüljön.
- Megöntözzük az olajos, fokhagymás mártással és meghintjük a maradék korianderrel.