Színes saláta

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Színes saláta receptünkhöz sokféle finom, friss tavaszi zöldséget használunk. Egy egészséges étel, melynek fő színeit a fekete olajbogyó, a lila hagyma és a piros paradicsom adja.

Színes saláta hozzávalók, elkészítése

Színes saláta recept | kedvenc-receptek.hu

Hozzávalók

  • 2 db kisebb kígyóuborka,
  • 1 db sárga tv-paprika,
  • 2 nagy fej lila hagyma,
  • 2 db paradicsom,
  • 5 dkg fekete olajbogyó,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 6 evőkanál olívaolaj,
  • 2 szál friss kakukkfű,
  • 2 evőkanál őrölt koriander,
  • 1 citrom leve,
  • őrölt bors, só.

Színes saláta elkészítése

  1. Megmossuk és leszárítjuk a kígyóuborkát, a két végét levágjuk, felkarikázzuk.
  2. Megtisztítjuk a paprikát, eltávolítjuk a magházat és karikákra szeljük.
  3. A lila hagymát szeleteljük, karikákra szedjük.
  4. Apró darabokra vágjuk a paradicsomokat és a fokhagymagerezdeket.
  5. Felaprítjuk a kakukkfüvet és kb.: 20 percig az olívaolajban áztatjuk.
  6. Hozzáadjuk a citromlét, a koriander felét, a fokhagymát és sóval, borssal ízesítjük.
  7. Salátástálon szépen elrendezzük úgy, hogy a paradicsom és az olajbogyó középre és a tetejére kerüljön.
  8. Megöntözzük az olajos, fokhagymás mártással és meghintjük a maradék korianderrel.
Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Saláta receptek Címke: , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

15 − három =