Színes saláta

Színes saláta receptünkhöz sokféle finom, friss tavaszi zöldséget használunk. Egy egészséges étel, melynek fő színeit a fekete olajbogyó, a lila hagyma és a piros paradicsom adja.

Színes saláta hozzávalók, elkészítése

Színes saláta recept | kedvenc-receptek.hu

Hozzávalók

  • 2 db kisebb kígyóuborka,
  • 1 db sárga tv-paprika,
  • 2 nagy fej lila hagyma,
  • 2 db paradicsom,
  • 5 dkg fekete olajbogyó,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 6 evőkanál olívaolaj,
  • 2 szál friss kakukkfű,
  • 2 evőkanál őrölt koriander,
  • 1 citrom leve,
  • őrölt bors, só.

Színes saláta elkészítése

  1. Megmossuk és leszárítjuk a kígyóuborkát, a két végét levágjuk, felkarikázzuk.
  2. Megtisztítjuk a paprikát, eltávolítjuk a magházat és karikákra szeljük.
  3. A lila hagymát szeleteljük, karikákra szedjük.
  4. Apró darabokra vágjuk a paradicsomokat és a fokhagymagerezdeket.
  5. Felaprítjuk a kakukkfüvet és kb.: 20 percig az olívaolajban áztatjuk.
  6. Hozzáadjuk a citromlét, a koriander felét, a fokhagymát és sóval, borssal ízesítjük.
  7. Salátástálon szépen elrendezzük úgy, hogy a paradicsom és az olajbogyó középre és a tetejére kerüljön.
  8. Megöntözzük az olajos, fokhagymás mártással és meghintjük a maradék korianderrel.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennyolc + tizenhárom =

Scroll to top