A saszla egyesek szerint a legelterjedtebb és legjobb ízű csemegeszőlő-fajta. A Saszlasaláta egy könnyű, finom, édes salátát takar, melyet hűtve fogyasztunk.
A saszla szőlő felhasználásával készült üdítő salátánk a Saszlasaláta. Fogyasztás előtt 1-2 órára – két okból is – tegyük a hűtőszekrénybe: összeérnek az ízek és hidegen az igazi.
Saszlasaláta hozzávalói, elkészítése
Hozzávalók
- 300 gramm sajt, ementáli!
- 400 gramm szőlő(saszla),
- 120 gramm alma,
- 60 gramm dió,
- 2 dl joghurt,
- 0,4 dl tejszín,
- 30 gramm citrom,
- 10 gramm só,
- 8 gramm cukor,
- 1 gramm borsikafű.
Saszlasaláta elkészítése
- Vágjuk fel csíkokra az ementáli sajtot!
- Tisztítsuk meg az almákat: megmossuk, meghámozzuk, szintén csíkokra vágjuk és citromlével meglocsoljuk.
- A szőlőt megmossuk, leszemezzük, félbevágjuk.
- A dióbelet durvára daraboljuk.
- A sajtot, az almát, a diót, a szőlőt keverőtálban lazán összekeverjük.
- A joghurtot kikeverjük tejszínnel, megsózzuk, cukrozzuk ízesítjük a borsikafűvel és a reszelt citromhéjjal.
- Az így elkészített öntetet összekeverjük az előbb előkészített anyagokkal.