A rakott saláta illik azokhoz az ételekhez, melyeket a nyári hőségben ajánlunk. A gyümölcsök, zöldségek és a belőlük készült ételek illenek inkább a nyári hőséghez, mint a nehéz, zsíros fűszeres húsételek. Igaz, ebben is van hús, de csak 16 szelet pulykasonka…
Rakott saláta receptje
Hozzávalók
- 16 szelet pulykasonka,
- 3 sárgarépa,
- 2 fehérrépa,
- 3 szem burgonya,
- 2 alma,
- 10-10 dkg csemege uborka és zöldborsó,
- 1 kis tubus majonéz (vagy házi majonéz),
- 1-1 teáskanál mustár és porcukor,
- citromlé,
- őrölt fehér bors, só.
Rakott saláta elkészítése
- A krumplit, a sárga- és fehérrépát kis kockákra vágjuk, és megfőzzük.
- A zöldborsót külön vízben főzzük meg.
- Az uborkát, és a hámozott almát is kockákra vágjuk.
- A majonézt összekeverjük a mustárral, majd porcukorral, sóval, borssal, citromlével ízesítjük, és hozzáadjuk a kihült zöldségeket, az almát, és az uborkát.
- Óvatosan összekeverjük, 1 órán át hűtőben érleljük.
- Tálaláskor adagonként 4-4 szelet pulykasonkát egymásra rétegezünk úgy, hogy mindegyik közé majonézes salátát teszünk.
- Salátalevéllel, paradicsom gerezddel díszítjük.