Rakott saláta

A rakott saláta illik azokhoz az ételekhez, melyeket a nyári hőségben ajánlunk. A gyümölcsök, zöldségek és a belőlük készült ételek illenek inkább a nyári hőséghez, mint a nehéz, zsíros fűszeres húsételek. Igaz, ebben is van hús, de csak 16 szelet pulykasonka…

Rakott saláta receptje

Hozzávalók

  • 16 szelet pulykasonka,
  • 3 sárgarépa,
  • 2 fehérrépa,
  • 3 szem burgonya,
  • 2 alma,
  • 10-10 dkg csemege uborka és zöldborsó,
  • 1 kis tubus majonéz (vagy házi majonéz),
  • 1-1 teáskanál mustár és porcukor,
  • citromlé,
  • őrölt fehér bors, só.

Rakott saláta elkészítése

  1. A krumplit, a sárga- és fehérrépát kis kockákra vágjuk, és megfőzzük.
  2. A zöldborsót külön vízben főzzük meg.
  3. Az uborkát, és a hámozott almát is kockákra vágjuk.
  4. A majonézt összekeverjük a mustárral, majd porcukorral, sóval, borssal, citromlével ízesítjük, és hozzáadjuk a kihült zöldségeket, az almát, és az uborkát.
  5. Óvatosan összekeverjük, 1 órán át hűtőben érleljük.
  6. Tálaláskor adagonként 4-4 szelet pulykasonkát egymásra rétegezünk úgy, hogy mindegyik közé majonézes salátát teszünk.
  7. Salátalevéllel, paradicsom gerezddel díszítjük.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 × kettő =

Scroll to top