Rakott saláta

A rakott saláta illik azokhoz az ételekhez, melyeket a nyári hőségben ajánlunk. A gyümölcsök, zöldségek és a belőlük készült ételek illenek inkább a nyári hőséghez, mint a nehéz, zsíros fűszeres húsételek. Igaz, ebben is van hús, de csak 16 szelet pulykasonka…

Rakott saláta receptje

Hozzávalók

  • 16 szelet pulykasonka,
  • 3 sárgarépa,
  • 2 fehérrépa,
  • 3 szem burgonya,
  • 2 alma,
  • 10-10 dkg csemege uborka és zöldborsó,
  • 1 kis tubus majonéz (vagy házi majonéz),
  • 1-1 teáskanál mustár és porcukor,
  • citromlé,
  • őrölt fehér bors, só.

Rakott saláta elkészítése

  1. A krumplit, a sárga- és fehérrépát kis kockákra vágjuk, és megfőzzük.
  2. A zöldborsót külön vízben főzzük meg.
  3. Az uborkát, és a hámozott almát is kockákra vágjuk.
  4. A majonézt összekeverjük a mustárral, majd porcukorral, sóval, borssal, citromlével ízesítjük, és hozzáadjuk a kihült zöldségeket, az almát, és az uborkát.
  5. Óvatosan összekeverjük, 1 órán át hűtőben érleljük.
  6. Tálaláskor adagonként 4-4 szelet pulykasonkát egymásra rétegezünk úgy, hogy mindegyik közé majonézes salátát teszünk.
  7. Salátalevéllel, paradicsom gerezddel díszítjük.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

7 − 5 =

Scroll to top