Pulykasaláta

A főtt pulykamellhez krumplit és zellert főzünk, majd szeletelés után összekeverjük a többi alapanyaggal és a hűtőben érleljük. Vigyázz, a diétás saláta recept nem csak ennyiből áll!

Pulykasaláta

Hozzávalók

  • 60 dkg főtt pulykamell,
  • 20 dkg burgonya,
  • 20 dkg majonéz,
  • 15 dkg zeller,
  • 15 dkg alma,
  • 3 evőkanál mustár,
  • 3 dkg porcukor,
  • 2 főtt tojás,
  • 2 karika ananász,
  • tárkonyecet,
  • só.

Orosházi pulykasaláta elkészítése

  1. A pulykamellről a bőrt eltávolítjuk, a csontról a húst leszedjük, és vékony metéltre vágjuk.
  2. Hasonlóan daraboljuk a héjában főtt, megtisztított burgonyát, a főtt zellert és a hámozott almát.
  3. Az összevágott anyagokhoz adjuk a majonézt és a mustárt, porcukorral, sóval és tárkonyecettel ízesítjük.
  4. Lazán összekeverjük, és 2-3 órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.
  5. Tálaláskor tojás- és ananászkarikákkal díszítjük.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

tizenhat + öt =

Scroll to top