Pulykasaláta

A főtt pulykamellhez krumplit és zellert főzünk, majd szeletelés után összekeverjük a többi alapanyaggal és a hűtőben érleljük. Vigyázz, a diétás saláta recept nem csak ennyiből áll!

Pulykasaláta

Hozzávalók

  • 60 dkg főtt pulykamell,
  • 20 dkg burgonya,
  • 20 dkg majonéz,
  • 15 dkg zeller,
  • 15 dkg alma,
  • 3 evőkanál mustár,
  • 3 dkg porcukor,
  • 2 főtt tojás,
  • 2 karika ananász,
  • tárkonyecet,
  • só.

Orosházi pulykasaláta elkészítése

  1. A pulykamellről a bőrt eltávolítjuk, a csontról a húst leszedjük, és vékony metéltre vágjuk.
  2. Hasonlóan daraboljuk a héjában főtt, megtisztított burgonyát, a főtt zellert és a hámozott almát.
  3. Az összevágott anyagokhoz adjuk a majonézt és a mustárt, porcukorral, sóval és tárkonyecettel ízesítjük.
  4. Lazán összekeverjük, és 2-3 órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.
  5. Tálaláskor tojás- és ananászkarikákkal díszítjük.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

16 − nyolc =

Scroll to top