Paradicsomos halsaláta

paradicsomos, hal, tonhal, halkonzerv, tonhal konzervA paradicsomos halsaláta receptünkre igazán érvényesek azok a megállapítások, hogy egyszerűen elkészíthető, gyors recept. Ha még azt is hozzátesszük, hogy egészséges, akkor igazán érdemes kipróbálni! Frissítő tavaszi recept a kedvencek között.

Paradicsomos halsaláta hozzávalói, elkészítése

Hozzávalók

  • 2 doboz tonhal konzerv (összesen: 30 dkg),
  • fél kilogramm paradicsom,
  • 1 citrom,
  • 2 vékony újhagyma,
  • metélőhagyma,
  • petrezselyem,
  • őrölt bors,
  • só.

Paradicsomos halsaláta elkészítése

  1. A paradicsomokat megmossuk, megszárítjuk, felkarikázzuk.
  2. A halhúst kivesszük a konzervből, az olajat a salátástálba öntjük, citromlével, sóval, borssal fűszerezzük.
  3. Beletesszük a finomra vágott hagymát, metélőhagymát és a lereszelt citromhéjat.
  4. Óvatosan hozzáadjuk a paradicsomot, a halhúst és összekeverjük úgy, hogy ne törjenek össze az alkotórészek.
  5. Szükség esetén után ízesítjük.
  6. Egy órára hűtőbe tesszük.
  7. Citromkarikával, petrezselyemmel díszítjük tálaláskor.

Elkészítette a paradicsomos halsalátát?

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 × 2 =

Scroll to top