Paradicsomos halsaláta

paradicsomos, hal, tonhal, halkonzerv, tonhal konzervA paradicsomos halsaláta receptünkre igazán érvényesek azok a megállapítások, hogy egyszerűen elkészíthető, gyors recept. Ha még azt is hozzátesszük, hogy egészséges, akkor igazán érdemes kipróbálni! Frissítő tavaszi recept a kedvencek között.

Paradicsomos halsaláta hozzávalói, elkészítése

Hozzávalók

  • 2 doboz tonhal konzerv (összesen: 30 dkg),
  • fél kilogramm paradicsom,
  • 1 citrom,
  • 2 vékony újhagyma,
  • metélőhagyma,
  • petrezselyem,
  • őrölt bors,
  • só.

Paradicsomos halsaláta elkészítése

  1. A paradicsomokat megmossuk, megszárítjuk, felkarikázzuk.
  2. A halhúst kivesszük a konzervből, az olajat a salátástálba öntjük, citromlével, sóval, borssal fűszerezzük.
  3. Beletesszük a finomra vágott hagymát, metélőhagymát és a lereszelt citromhéjat.
  4. Óvatosan hozzáadjuk a paradicsomot, a halhúst és összekeverjük úgy, hogy ne törjenek össze az alkotórészek.
  5. Szükség esetén után ízesítjük.
  6. Egy órára hűtőbe tesszük.
  7. Citromkarikával, petrezselyemmel díszítjük tálaláskor.

Elkészítette a paradicsomos halsalátát?

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

4 × három =