A paradicsomos halsaláta receptünkre igazán érvényesek azok a megállapítások, hogy egyszerűen elkészíthető, gyors recept. Ha még azt is hozzátesszük, hogy egészséges, akkor igazán érdemes kipróbálni! Frissítő tavaszi recept a kedvencek között.
Paradicsomos halsaláta hozzávalói, elkészítése
Hozzávalók
- 2 doboz tonhal konzerv (összesen: 30 dkg),
- fél kilogramm paradicsom,
- 1 citrom,
- 2 vékony újhagyma,
- metélőhagyma,
- petrezselyem,
- őrölt bors,
- só.
Paradicsomos halsaláta elkészítése
- A paradicsomokat megmossuk, megszárítjuk, felkarikázzuk.
- A halhúst kivesszük a konzervből, az olajat a salátástálba öntjük, citromlével, sóval, borssal fűszerezzük.
- Beletesszük a finomra vágott hagymát, metélőhagymát és a lereszelt citromhéjat.
- Óvatosan hozzáadjuk a paradicsomot, a halhúst és összekeverjük úgy, hogy ne törjenek össze az alkotórészek.
- Szükség esetén után ízesítjük.
- Egy órára hűtőbe tesszük.
- Citromkarikával, petrezselyemmel díszítjük tálaláskor.
Elkészítette a paradicsomos halsalátát?