Padlizsánsaláta

A padlizsánsaláta megint egy olyan salátarecept, amit elkészítés után önmagában – pontosabban vajjal és pirított kenyérrel – fogyaszthatunk. Ne felejtsük el, hogy még kemény legyen a padlizsán amikor felhasználjuk, mert amikor már puhulni kezd, akkor az íze megkeseredik! Kezdjünk neki a padlizsánsaláta elkészítésének!

Padlizsánsaláta receptje

Hozzávalók

4 padlizsán,
1 dl olaj,
1 citrom,
1 csokor petrezselyem,
1 fej vöröshagyma,
12 dkg paradicsom,
őrölt bors, só.

Padlizsánsaláta elkészítése

A padlizsánokat közepes hőmérsékletű sütőben szárazon, kb. 20-25 percig sütjük, közben megforgatjuk, hogy egyenletesen puhuljanak, majd hideg vízbe tesszük, így héjukat könnyen eltávolítjuk.
Pépesre zúzzuk, majd kihűlve keverőtálba tesszük.
Sóval, borssal, olajjal,citromlével, petrezselyemmel és hagymával ízesítjük. Fakanállal habosra keverjük, majd belekeverjük az apró kockára vágott paradicsomot.
Jól lehűtve tálaljuk.
Vajat, és pirított kenyeret tálalunk hozzá.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tíz + húsz =

Scroll to top