Majonézes sonkasaláta

Ez a saláta önmagában is fogyasztható! A sonkát csíkozzuk fel, a zöldborsót csepegtessük le, a sajtot kockázzuk fel, az uborkát csíkozzuk fel. Majonézt készítsünk otthon, ne a bolti ízeket adjuk a salátához!

A majonézes sonkasaláta recept

Hozzávalók

  • 25 dkg sonka,
  • 20 dkg konzerv zöldborsó
  • 10 dkg trappista sajt
  • 1 db kígyóuborka
  • 25 dkg joghurt vagy kefir
  • 16 dkg majonéz
  • 1 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1-2 teáskanál cukor
  • bors

A majonézes sonkasaláta elkészítése

A sonkát csíkozzuk fel, a zöldborsót csepegtessük le, a sajtot kockázzuk fel, az uborkát csíkozzuk fel. A joghurtot, vagy kefirt keverjük össze a majonézzel, a mustárral, a citromlével. Ízesítsük cukorral, sóval, borssal. A sonkát, zöldborsót, sajtot és uborkát keverjük össze az így kapott dresszinggel.

Tálalás

Salátás tálkákba.

Trükk

Most nincs. Ha valaki tud, akkor küldje!

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenegy + 5 =

Scroll to top