Ez a saláta önmagában is fogyasztható! A sonkát csíkozzuk fel, a zöldborsót csepegtessük le, a sajtot kockázzuk fel, az uborkát csíkozzuk fel. Majonézt készítsünk otthon, ne a bolti ízeket adjuk a salátához!
A majonézes sonkasaláta recept
Hozzávalók
- 25 dkg sonka,
- 20 dkg konzerv zöldborsó
- 10 dkg trappista sajt
- 1 db kígyóuborka
- 25 dkg joghurt vagy kefir
- 16 dkg majonéz
- 1 evőkanál mustár
- 2 evőkanál citromlé
- 1-2 teáskanál cukor
- só
- bors
A majonézes sonkasaláta elkészítése
A sonkát csíkozzuk fel, a zöldborsót csepegtessük le, a sajtot kockázzuk fel, az uborkát csíkozzuk fel. A joghurtot, vagy kefirt keverjük össze a majonézzel, a mustárral, a citromlével. Ízesítsük cukorral, sóval, borssal. A sonkát, zöldborsót, sajtot és uborkát keverjük össze az így kapott dresszinggel.
Tálalás
Salátás tálkákba.
Trükk
Most nincs. Ha valaki tud, akkor küldje!