Joghurtos, csirkehúsos burgonyasaláta

Sokat gondolkodtunk, hová is kategorizáljuk ezt a burgonyasalátát. Aztán Salamoni döntés született, saláta és hidegtál kategóriába is bekerült…

Joghurtos, csirkehúsos burgonyasaláta

A kicsontozott, lebőrözött főtt csirkehúst, a megtisztított főtt krumplit külön-külön felkockázzuk, a héjas almát kisebb darabokra vágjuk. A lilahagymát nagyon vékonyan felkarikázzuk, a fokhagymát összezúzzuk. A joghurtot sóval, borssal, mustárral és fokhagymával ízesítjük, majd beleforgatjuk az előkészített alapanyagokat.

Hozzávalók

  • 50 dkg héjában főtt burgonya,
  • 30 dkg főtt csirkehús,
  • 2 alma,
  • 10 dkg csemegeuborka,
  • 2 dl joghurt,
  • 1 kis fej lila hagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • mustár,
  • őrölt bors,
  • só.

Tálalás

Petrezselyemmel, és almagerezdekkel diszítjük a tetejét.

Trükk

Olvasva nagyon hamar készen van ez a saláta, ám a burgonyát még meg kell főzni, azt számítsuk bele. Mániám, hogy a krumplit csak héjában szabad főzni, sokkal ízletesebb marad.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

10 + 7 =

Scroll to top