Halsaláta olajos halból

A halsaláta olajos halból egy igazán gyors vacsora lehet, az egészséges, egyszerű saláták kedvelői akár harminc perc alatt is elkészíthetik. A halsaláta konzervből készül, így a hal tisztításával sem kell bajlódni.

Mi tonhal és ringlit konzervet használtunk fel a saláta elkészítéséhez, így biztosan nagyon finom lesz a halétel. Ez az olajos hal recept azonban nem zárja ki más fajta halkonzerv felhasználását.

Miért gondoljuk, hogy ez egy egyszerűen elkészíthető saláta? Mert itt csak krumplit kell főzni, semmi mást! Lássuk hogyan készül a halsaláta konzervből, majd – hátha valaki nem tudja – a recept alján azt is lemondjuk, mi az az hozzávalók közt feltüntetett ringli.

A halsaláta olajos halból hozzávalók

  • 2 doboz olajos hal (tonhal),
  • 1 doboz ringli,
  • 15 dkg konzerv zöldbab,
  • 20 dkg főtt krumpli,
  • 1 csokor retek,
  • 1 kígyóuborka,
  • 1 hagyma,
  • 1 kukoricakonzerv,
  • salátalevél,
  • őrölt bors, mustár, só, olaj (az öntethez).

Halsaláta konzervből készítve recept

1. A krumplit megfőzzük, meghámozzuk, felkarikázzuk, a zöldbab levét leöntjük.
2. A kígyóuborkát meghámozzuk, hosszában kettévágjuk és felszeleteljük.
3. A hagymát finomra aprítjuk, a retket felkarikázzuk.
4. Az olajos halról és a ringliről a levet leöntjük, a halat feldaraboljuk.
5. Egy-két ringlit a vágott hagymával, 2 evőkanál ecettel, 2 evőkanál olajjal, egy teáskanál mustárral és a fűszerekkel jól összekeverünk.
6. A zöldségeket beleforgatjuk ebbe az öntetbe, a megmosott salátalevélre halmozzuk, elosztjuk rajta a haldarabokat és a ringlit.
7. A tetejét megszórjuk a konzerv kukoricával  és már kész is a halsaláta konzervből!

A hideg saláták közül nálunk talán ez a legnépszerűbb, egészséges halkonzerv recept. Fogyasztását vacsorára ajánljuk, tálalás előtt rövid ideig nem árt pihentetni, hogy az ízek összeérjenek!

A gyorsan, finomat és egészségeset akarók számára egy tökéletes megoldás a halsaláta olajos halból. Igaz, konzervből készül, amitől sokan idegenkednek, de friss zöldségeket is tettünk bele.

Fogyókúrázók gyűjteményébe is ajánlott: nyugodtan betehetik a diétás receptek elnevezésű mappájukba!

Ha van odahaza újhagyma, akkor azzal készítsd!

Ha nem tudod mi az a ringli

A ringli karikába tekert szardellafilé. A ringli konzervben kapribogyó köré tekerik és növényi olajban tartják. A wikiszótár szerint apró sós hal, amelyből több van gyűrű alakban feltekerve egy olajos konzervdobozban.

Összefoglaló

Halsaláta olajos halból

A halsaláta olajos halból akár harminc perc alatt is elkészíthető, gyors recept. Elsősorban azoknak a háziasszonyoknak ajánljuk, akik nem akarnak a tűzhely mellett állni egész nap. Ennél az egyszerű salátánál csak krumplit kell főzni!

Típus: Vacsorára, uzsonnára

Nemzeti konyha: Magyar

Összes idő: PT30M

Hozzávalók:

  • olajos hal
  • ringli
  • zöldbab
  • krumpli
  • retek
  • kígyóuborka
  • hagyma
  • kukoricakonzerv
  • salátalevél
  • őrölt bors
  • mustár
  • olaj

Recept útmutatások: Konzervből is lehet finom ételt készíteni. Jó példa erre a halsaláta olajos halból recept! Próbáld ki!

Szerkesztő Értékelése:
3.99

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

5 × három =