Halas fejes saláta

Itt a kánikula, a nyár közepén járunk, az esti partikon a sok nyárson és roston sült ételtől teljesen eltelítődtünk. Felüdülést jelent ilyenkor egy jó halas fejes saláta, mert az ilyen jellegű ételek nem viselik meg a gyomrot, sőt, kánikula idején különösen jól eshetnek. Az alapanyagok közül a hal most konzerv lesz, a saláta mellé pedig paradicsomot és újhagymát is teszünk, hogy minél nagyobb vitamindózis kerüljön a szervezetbe.

Halas fejes saláta receptje

Hozzávalók

4 kisebb saláta,
2 doboz olajoshal,
4 paradicsom,
1 csokor újhagyma,
4 evőkanál olaj,
citrom.

Halas fejes saláta elkészítése

A salátákat alaposan megmossuk, és a közepükből úgy tépünk ki leveleket, hogy az ép külső levelekből annyit hagyunk, hogy az olajos salátát később visszatölthessük.
A saláta torzsáját egyenesre vágjuk, hogy megálljon a tányéron. A kiszedett leveleket apró darabokra tépkedjük, a hagymát felkarikázzuk, a paradicsomot gerezdekre vágjuk.
A zöldségeket egy tálba tesszük, és átforgatjuk citromlével ízesített olajjal, majd beletöltjük a salátába. a lecsurgatott olajoshalat darabora tördeljük, közben a gerincet eltávolítjuk, és megrakjuk vele a saláták tetejét.
Citromkarikával diszítve tálaljuk.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhét − tizenöt =

Scroll to top