Gyümölcsös radichetta saláta receptje

Nyári salátáink közül a gyümölcsös radichetta salátát ajánljuk figyelmükbe. A tikkasztó hőségben akár ebédre is kitűnő, hisz könnyű étel,  ízletes, ráadásul lédús, ami ugyancsak hasznos a kánikulai melegben. Ilyenkor a szervezetünk is jobban kívánja a könnyű nyári ételeket, adjuk hát meg neki!

Mi így készítjük:

Gyümölcsös radichetta saláta receptje

Hozzávalók

  • 2 fej radichetta saláta,
  • 4 savanykás alma,
  • 2 db őszibarack,
  • 10 dkg dió,
  • 3 evőkanál olívaolaj,
  • 2 evőkanál citromlé,
  • 0,5 dl fehérbor,
  • őrölt bors, só.

A gyümölcsös radichetta saláta elkészítése

  1. A salátát megtisztítjuk, mossuk, majd metéltre vágjuk.
  2. Az almákat kimagozzuk, felszeleteljük és a meghámozott, gerezdekre vagdalt barackokkal együtt a salátához keverjük.
  3. Az egész diógerezdeket kiválogatjuk, a többit durvára vágjuk.
  4. Elkészítjük a salátaöntetet: a fehérborban elkeverjük a citromlevet, az olívaolajat, sóval, borssal fűszerezzük és belekeverjük a durvára vágott diót.
  5. A salátát az öntettel összeforgatjuk és a tetejét diógerezdekkel díszítjük.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkettő + 18 =

Scroll to top