Tudjuk hogy egészséges a gyümölcsök fogyasztása, azonban csak ritkán élünk azzal a lehetőséggel, hogy főételek, saláták alapanyagaként is felhasználjuk őket. A diós almás sonkasaláta üdítő kivétel, igaz első látásra szokatlan összeállításnak tűnik…
Csábító finomság, pompás ízek:
Diós almás sonkasaláta receptje
Hozzávalók
- 40 dkg alma,
- 20 dkg sonka,
- 2 db főtt tojás,
- 5 dkg dióbél,
- 1 dl majonéz,
- 1 dl tejföl,
- 1 db citrom,
- 3 dkg cukor,
- fél csokor petrezselyem, só
Diós almás sonkasaláta elkészítése
- Meghámozzuk az almákat, eltávolítjuk a magházukat és felkockázzuk.
- Feldaraboljuk a sonkát és tojásokat is.
- A diót durvára daráljuk (esetleg késsel aprítjuk), majd az alapanyagokkal együtt egy keverőtálba tesszük.
- A majonézt a tejföllel simára keverjük, sóval, citromlével, cukorral ízesítjük.
- Hozzáadjuk a többi alapanyaghoz és tálalás előtt lehűtjük.
- Finomra vágott petrezselyemzölddel díszítve kínáljuk.
Önmagában, vagy kétszersülttel, pirítóssal kínáljuk. Ha nem rettent el a majonéz készítése házilag, akkor az otthonit használd a recepthez, ne a boltit!
Jó étvágyat kívánunk!