Diós almás sonkasaláta receptje

Tudjuk hogy egészséges a gyümölcsök fogyasztása, azonban csak ritkán élünk azzal a lehetőséggel, hogy főételek, saláták alapanyagaként is felhasználjuk őket. A diós almás sonkasaláta üdítő kivétel, igaz első látásra szokatlan összeállításnak tűnik…

Csábító finomság, pompás ízek:

Diós almás sonkasaláta receptje

Hozzávalók

  • 40 dkg alma,
  • 20 dkg sonka,
  • 2 db főtt tojás,
  • 5 dkg dióbél,
  • 1 dl majonéz,
  • 1 dl tejföl,
  • 1 db citrom,
  • 3 dkg cukor,
  • fél csokor petrezselyem, só

Diós almás sonkasaláta elkészítése

  1. Meghámozzuk az almákat, eltávolítjuk a magházukat és felkockázzuk.
  2. Feldaraboljuk a sonkát és tojásokat is.
  3. A diót durvára daráljuk (esetleg késsel aprítjuk), majd az alapanyagokkal együtt egy keverőtálba tesszük.
  4. A majonézt a tejföllel simára keverjük, sóval, citromlével, cukorral ízesítjük.
  5. Hozzáadjuk a többi alapanyaghoz és tálalás előtt lehűtjük.
  6. Finomra vágott petrezselyemzölddel díszítve kínáljuk.

Önmagában, vagy kétszersülttel, pirítóssal kínáljuk. Ha nem rettent el a majonéz készítése házilag, akkor az otthonit használd a recepthez, ne a boltit!

Jó étvágyat kívánunk!

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

5 × 4 =