Diós almás sonkasaláta receptje

Tudjuk hogy egészséges a gyümölcsök fogyasztása, azonban csak ritkán élünk azzal a lehetőséggel, hogy főételek, saláták alapanyagaként is felhasználjuk őket. A diós almás sonkasaláta üdítő kivétel, igaz első látásra szokatlan összeállításnak tűnik…

Csábító finomság, pompás ízek:

Diós almás sonkasaláta receptje

Hozzávalók

  • 40 dkg alma,
  • 20 dkg sonka,
  • 2 db főtt tojás,
  • 5 dkg dióbél,
  • 1 dl majonéz,
  • 1 dl tejföl,
  • 1 db citrom,
  • 3 dkg cukor,
  • fél csokor petrezselyem, só

Diós almás sonkasaláta elkészítése

  1. Meghámozzuk az almákat, eltávolítjuk a magházukat és felkockázzuk.
  2. Feldaraboljuk a sonkát és tojásokat is.
  3. A diót durvára daráljuk (esetleg késsel aprítjuk), majd az alapanyagokkal együtt egy keverőtálba tesszük.
  4. A majonézt a tejföllel simára keverjük, sóval, citromlével, cukorral ízesítjük.
  5. Hozzáadjuk a többi alapanyaghoz és tálalás előtt lehűtjük.
  6. Finomra vágott petrezselyemzölddel díszítve kínáljuk.

Önmagában, vagy kétszersülttel, pirítóssal kínáljuk. Ha nem rettent el a majonéz készítése házilag, akkor az otthonit használd a recepthez, ne a boltit!

Jó étvágyat kívánunk!

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 + 19 =

Scroll to top